Lenze

Lenze B.V.
Ploegweg 15
5232 BR ’s-Hertogenbosch
+31-73-6456500
sales.nl@lenze.com

Lenze bvba
Rijksweg 30c
2880 Bornem
+32-3-5426200
sales.be@lenze.com

Lenze wereldwijd
Sinds 1947 ontwikkelt, produceert en verkoopt Lenze eigen hard- en software oplossingen voor machine automatisering. Naast het Duitse hoofdkantoor, gevestigd in Hamelen nabij Hannover, heeft Lenze wereldwijd in ruim 60 landen sales kantoren, 5 logistieke vestigingen in 3 continenten en zo’n 9 R&D centra’s.

Met zo’n 3500 medewerkers, waarvan zo’n 400 medewerkers in research & development worden de meest geavanceerde modulaire hard- en software oplossingen op het gebied van aandrijf- en automatiseringsapplicaties ontwikkelt en geproduceerd.

Industriële markten
In onder meer de food & beverage industrie, intralogistiek, verpakkingsindustrie, textiel-, print- en converting en automotive industrie vormt Lenze samen met u uw ideeën om naar het juiste concept om hierna een afgestemde oplossing aan de machinebouw te leveren.

Naast de idee- en conceptvorming, wordt een modulair en gestandaardiseerde oplossing bedacht waardoor er veel tijd overblijft het intellectueel eigendom van de machinebouwer te integreren en de machine te bouwen.

Van Industrie 4.0 behoeften naar uw voordelen
Ook voor de integratie van cloud-based tools in remote control, OEE (Overall Equipment Effectiveness) of verticale integratie vindt u bij Lenze op maatoplossingen in verschillende communicatie- en bus systemen.

We begrijpen het engineeringsproces,  de eisen en doelen van de applicatie en machinebouw. Juist in deze tijd van Smart Industrie / Industrie 4.0 waarbij een dynamische en disruptieve markten evolueren, is het van groot belang cyber secure cloud-based en safety oplossingen voor machinebouw te ontwikkelen. Omdat machinebouw in de kern om beweging en taken van applicaties draait, noemen wij dit ‘Motion Centric Automation’.

Motion Centric Automation
De beweging in de machine staat bij Lenze centraal. Door te modelleren, visualiseren en te simuleren bieden we met onze kennis, ervaring en expertise de juiste motionoplossing naar intelligente technische systemen.
Expertise delen is doorslaggevend voor succes. Hierom bieden we een arsenaal aan trainingen aan, van klant specifieke tot aan online trainingen. Op www.lenze.com vindt u alle informatie.

Voorsprong
Uitgangspunten als Time-to-Market, Total Cost of Ownership, slimme en groene productiviteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn voor ons van cruciaal belang en streven naar perfectie, meerwaarde en concurrentievoorsprong.

Christian Wendler, Chairman of the Executive Board
“In future, you will need to successfully handle more extensive tasks in ever shorter times frames.
So it’s good to know that you have a partner at your side who can make many of these tasks easy.

This is our top priority and the focus of our action is: you!
With our motivated and committed approach, we work together with you to create the best possible solution and set your ideas in motion – regardless of whether you are looking to optimize an existing machine or develop a new one”.

Organisatie in de regio
De Lenze sales organisatie wordt geleid vanuit het kantoor in ’s-Hertogenbosch door:
Eric van den Broek – Managing Director

Applicatie oplossingen Lenze portfolio

Nieuws gerelateerd aan Lenze

Mechanische engineering

Softwaredilemma in mechanische engineering

De vierde industriële revolutie brengt onophoudelijk veranderingen met zich mee voor de mechanische ingenieurs in uw bedrijf. Het snel stijgende belang van software in hun producten zorgt voor de nodige uitdagingen. Zeker aangezien dit een aanzienlijke impact heeft op de ...

Lees meer »
Lenze Mechatronic Competence Campus

Lean factory met voorbeeldfunctie

Een nieuwe manier van werken die afdelingsgrenzen doet verdwijnen. Dat is waar de Lenze Mechatronic Competence Campus, waarvoor eind september de eerste steen werd gelegd, symbool voor staat. Er wordt een snelle, flexibele productiewijze getoond, zodat Industrie 4.0 geen deel uitmaakt van een showroom, maar in de praktijk wordt toegepast.

Lees meer »
Lenze

Een nieuw tijdperk van functionele veiligheid

Met de komst van de Machinerichtlijn kreeg functionele veiligheid een nieuwe aanblik. Er kwam een hernieuwde aandacht, zowel bij de fabrikanten van machines als bij de eindgebruikers, om een zo veilig mogelijke werking te garanderen. Toch blijkt de veiligheid in de praktijk nog altijd in het gedrang te komen.

Lees meer »
Lenze

Slimme servo-as voor effectieve en flexibele productieprocessen

Flexibiliteit is de sleutel tot een rendabele productie anno 2018. Lenze heeft een schaalbare drive-oplossing ontwikkeld voor productie- en intralogistieke systemen. Het gaat om een combinatie van een i950 servoversterker, een m850 synchrone motor en een g700 planetaire tandwielkast.

Lees meer »
Lenze

De digitale uitdaging

U hebt ze intussen al voldoende gehoord: Industrie 4.0, digitalisering en IIoT, de buzz woorden van het moment. Overal wordt gesproken over het immense potentieel dat digitale transformatie te bieden heeft. Maar blind erin vliegen zal weinig vruchten baren.

Lees meer »
Lenze

Omgaan met de digitale uitdaging

De stap naar Industrie 4.0 is uitdagende reis. Naast hardware en software heeft men immers ook ‘slimme brainware’ nodig. Het zal niet volstaan om een cloudinterface aan te bieden.

Lees meer »