Ridder Data Systems

Ridder Data Systems Nederland

Bezoekadres
Lorentzstraat 36 – 38
3846 AX HARDERWIJK

Postadres
Postbus 360
3840 AJ HARDERWIJK

Algemeen
+31 (0) 341 41 29 84
www.ridder.nl
info@ridder.nl

Support Afdeling
+31 (0) 341 43 65 65
portal.ridder.nl 

Ridder Data Systems België

Bezoekadres
Baaikensstraat 21/2
9240 ZELE

Algemeen
+32 (0) 14 82 17 00
www.ridderdatasystems.be
info@ridderdatasystems.be

Support Afdeling
+32 (0) 14 70 65 65
portal.ridderdatasystems.be

De grondvesten van Ridder zijn in 1953 al gelegd. In dat jaar startte Frans Nugteren in Ridderkerk een bedrijf dat machines ontwikkelde en produceerde voor de land- en tuinbouw. Vanwege de inpoldering van Flevoland zijn wij in 1963 naar Harderwijk verhuisd. Op een gegeven moment was er behoefte aan een gedegen voor- en nacalculatie voor onze complexe machines. Eind jaren 70 was hier nog geen software voor en zijn wij zelf iets gaan bouwen. In 1982 werd op aanraden van de Nederlandse Metaalunie en een aantal bedrijven uit de omgeving de basis gelegd voor het bedrijf wat Ridder Data Systems nu is. Een branche specifiek softwarehuis wat inmiddels bestaat uit een kleine 100 medewerkers.

De jarenlange praktijkkennis van de maakindustrie is de basis van Ridder Data Systems. Deze kennis blijft dagelijks gevoed vanuit onze eigen praktijk. Naast Ridder Data Systems hebben wij een 3-tal productiebedrijven waaronder Ridder Drive Systems BV (producent van aandrijfsystemen), Ridder Climate Screens (producent van hoogwaardige klimaatschermen) en HortiMax BV (klimaatregeling in kassen).

In juli 2016 hebben wij onze eerste buitenlandse vestiging geopend in België (Zele). Door de gedegen historie zijn wij nog steeds groeiende als gezonde organisatie.

Nieuws gerelateerd aan Ridder Data Systems

Ridder iQ Slim

Ridder iQ Slim

Ook al is Ridder iQ Slim een afgeslankte versie van Ridder iQ, de basis van het pakket blijft compleet. Zo bestaat Ridder iQ Slim bijvoorbeeld uit een basis CRM-pakket, een aankoop -en verkoopadministratie, een urenadministratie, documentbeheer, productieaansturing en een geïntegreerde rapportgenerator.

Lees meer »
Ridder Belgie: Charles Konings, Roel Goovaerts en Gregory van Gils

Software dichter bij gebruikers brengen

Belgen doen graag zaken met Belgen. Dat had Ridder Data Systems al lang begrepen door te kiezen voor betrouwbare partners in België om klanten te begeleiden bij de implementatie van hun ERP-oplossing.

Lees meer »