Schunk

Industrielaan 4, Zuid lll
9320 Aalst-Erembodegem
België

T: +32-53-853504
F: +32-53-836351
E: info@be.schunk.com
W: www.schunk.com|
W: www.schunk.com/Lehmann

  

 

SCHUNK GmbH & Co. uit Lauffen / Neckar is een Duits familiebedrijf en uitgegroeid tot een wereld speler binnen de sector. Meer dan 3.000 medewerkers in 9 fabrieken en 33 rechtstreekse dochterondernemingen en distributiepartners in meer dan 50 landen over de hele wereld zorgen voor een intensieve aanwezigheid op de markt. Met 11.000 standaard componenten biedt SCHUNK ‘s werelds grootste assortiment van span- en grijpsystemen en met 2550 SCHUNK grijpers het grootste assortiment standaard grijpers. Het volledige gamma van grijpers bestaat uit meer dan 4000 onderdelen.

FEITEN EN CIJFERS
Opgericht :                    in 1945 door Friedrich Schunk
Bestuurders :                Heinz-Dieter Schunk, Henrik A. Schunk en Kristina I. Schunk
Export aandeel :           Ongeveer 60%
Omzet:                            260 miljoen EURO (2016)
Werknemers :                meer dan 3000 wereldwijd.
Fabrieken:                      33 dochterondernemingen en distributiepartners in meer dan 50 landen
Industrie :                       mechanical engineering
Marktpositie :                 wereldmarktleider in span -en grijpsystemen voor productiemachines en robots
Producten :                     componenten en modules voor de uitrusting van productiemachines en robots

schunk.com

Nieuws gerelateerd aan Schunk

Motek 2018

Open: vrije ruimte voor interfaces, aansturingen en systemen

"Drie factoren zijn kenmerkend voor de huidige ontwikkeling van de automatisering van productie en assemblage, namelijk de slimme fabriek, robotisering en het digitaliseren van systemen en processen", aldus Henrik A. Schunk, algemeen directeur van SCHUNK GmbH & Co. KG, tijdens de beurs Motek 2018.

Lees meer »

GRIPconnect: De nieuwe SCHUNK App

SCHUNK biedt als eerste leverancier ter wereld een app aan op mobiele apparaten voor gegevensevaluatie en statusweergave van de elektrische SCHUNK grijper EGL 90.

Lees meer »
SCHUNK 8 Trends

Grijpsystemen: 8 trends

in de toekomst zullen producten van ontwikkeling en ontwerp tot levering en kwaliteitsmanagement vergezeld gaan van digitale waardestromen. De fabriek van de toekomst evolueert steeds meer naar een flexibel, autonoom en sterk geconnecteerd productiesysteem.

Lees meer »

Schunk 3D-print service

Na het succes van de SCHUNK eGRIP, de 3D-designwebtool voor additief geproduceerde grijpvingers, breidt SCHUNK zijn portfolio voor additief geproduceerde onderdelen verder uit met de SCHUNK 3D-print service. Met de nieuwe webbased SCHUNK 3D-print service, kunnen ontwerpers en systeemplanners ook zelf online ontworpen span-en grijptechniekonderdelen bestellen.

Lees meer »
Schunk

Operator, cobots en grijper werken veilig samen

In de fabriek van de toekomst staan robots centraal. Enige probleem: er zijn nog heel wat veiligheidsissues. Met de Co-act EGP-C lanceert Schunk een oplossing die op dat vlak al flink wat soelaas brengt. Deze intelligente grijper voor cobots voldoet immers aan alle veiligheidsvoorwaarden voor een efficiënte samenwerking tussen mens en robot.

Lees meer »
SCHUNK EGS

De meest compacte grijp –en draaimodule: SCHUNK EGS

Schunk breidt zijn 24V modulair systeem voor de handlingsautomatisatie verder uit: de meest compacte elektrische grijp –en draaimodule SCHUNK EGS, is nu ook beschikbaar in grootte 40, werkstukken tot 0,55 kg kunnen gegrepen en gedraaid worden in uiterst beperkte ruimtes.

Lees meer »