Conventeer nu uw lagerbehuizing met nieuwe igus sferische lagers

Vervang de metalen kussenblokken en flenslagers met smeermiddelvrije en duurzame igubal sferische lagers

Kussenblokken en flenslagers worden blootgesteld aan extreme belastingen zoals vuil en stof. Of het nu gaat om bouwmachines of om transportbandsystemen voor glas- en kleiproducten. Tegelijkertijd moeten machine- en installatie-exploitanten zorgen voor een betrouwbare smering.  Met de nieuwe igus sferische lagers gemaakt van het high-performance kunststof iglidur J, kunnen klanten nu vertrouwen op smeermiddelvrije en onderhoudsvrije oplossingen die binnen enkele seconden gebruikt kunnen worden.

Zware vervuiling, stof en slijpsel – dergelijke omstandigheden vormen vaak een extreme belasting voor kussenbloklagers en flenslagers. Om te voorkomen dat metalen lagers uitvallen, moeten ze regelmatig worden gesmeerd en onderhouden. Daarom heeft de motion plastics specialist igus sferische lagers in haar programma, die zijn gemaakt van het high performance kunststof iglidur J. Het bijzondere van het materiaal is dat het lager niet gesmeerd hoeft te worden en dus onderhoudsvrij is. De smalle igubal sferische lagers zijn rechtstreeks afkomstig uit het spuitgietproces en kunnen in enkele seconden worden geplaatst in een bestaand metalen kussenblok en flenslagers.  Een ander voordeel is de afwezigheid van smeermiddel, hierdoor kunnen vuil en onzuiverheden niet langer aan de lagers hechten, wat de slijtage minimaliseert.  Er zijn dus geen lange stilstandtijden meer van de machines en de systemen. De lange levensduur van de igubal sferische lagers is al aangetoond in een biomassa-installatie. Terwijl de metalen lagers in de transportband van de machine elke maand gesmeerd moesten worden, bleven de gemonteerde flenslagers, met igubal sferische lagers, slijtagevrij voor meer dan een jaar, zonder smering en onderhoud.

iglidur J zorgt voor een smeermiddelvrije werking, zelfs onder extreme omstandigheden
De sferische lagers, gemaakt van iglidur J, zijn niet alleen kosten-effectief, maar kennen ook een zeer lage wrijvingscoëfficiënt bij drooglopen.  Het materiaal absorbeert slechts weinig vocht, zodat deze sferische lagers ook geschikt zijn voor buiten.  Vanwege de chemische bestendigheid van het high-performance kunststof, is het gebruik van verwisselbare sferische lagers ook geschikt voor toepassingen in chemisch veeleisende toepassingen zoals de landbouwtechniek. iglidur J toont vooral zijn voordelen bij het gebruik in zachte assen. De igubal sferische lagers zijn momenteel leverbaar in zes afmetingen voor behuizing nummer 204-210. Op aanvraag produceert igus ook sferische lagers gemaakt van andere iglidur materialen. Als een alternatief voor spuitgieten, biedt igus haar klanten de mogelijkheid om sferische lagers te vervaardigen uit stafmateriaal van iglidur.

igus

PM6117-1 – Metalen kussenblokken en flenslagers kunnen gemakkelijk en snel worden vervangen door smeermiddelvrije en duurzame igubal sferische lagers.