HGW 1033: Wireless, Multi-touch & Safety Functions

Met het wireless handheld HGW 1033 panel haalt SIGMATEK alles uit de kast qua besturingscomfort. Allereerst worden door middel van draadloze data-overdracht de meters lange kabels in de productiehal geëlimineerd. Ten tweede heeft het mobiele paneel een 10.1-inch Multi-Touch-display (PCT) geschikt voor industriële toepassingen en biedt een breed scala aan visualisatieopties en een intuïtief besturingsconcept. 

De moderne HMI is tevens uitgerust met veiligheidsfuncties: bevestiging knop, sleutelschakelaar en een verlichte noodstop-knop. Indien inactief, wordt de knop grijs. Een verlichte rode paddenstoel knop geeft aan dat de HGW-1033 op de juiste manier is gekoppeld aan het systeem en de veiligheidselementen klaar zijn voor gebruik. Net als bij de functie-georiënteerde data, worden de safety gegevens verzonden via het standaard WLAN-netwerk, volgens het van Black Channel principe. Met de draadloze HMI kan de machine-operator flexibel inspectie punten selecteren en meerdere machines, robots of systeem op hetzelfde moment met slechts één deelvenster bedienen. Voor dit doel is een safe 7-segment display voor machine-identificatie geïntegreerd.

Een dual-core EDGE2 technologie processor biedt de nodige visualisatie kracht, evenals de geïntegreerde accu, die 2 uur ononderbroken gebruikt zonder te hoeven opladen van mobiele het toezichtpanel garandeert. Het draadloze paneel ondersteunt OPC-UA en bevat standaard een USB-interface. Optioneel kan een RFID-lezer voor het gebruik van toegangsniveaus worden geïntegreerd.  Volledig uitgerust, weegt de HGW-1033 inclusief veiligheidselementen en accu-pack weegt 1500 g en is daardoor licht in het gebruik ten opzichte van andere handheldapparaten. Op de grip-unit aan de achterzijde zijn er magneten geplaatst zodat de HMI op de machine kan worden bevestigd zonder speciale houder.

Foto: Draadloos besturingspaneel met multi-touch en safety functies van SIGMATEK.