De juiste transportband kiezen

Transportbanden zijn meer dan louter een gebruiksmiddel om een product van A naar B te bewegen. Vandaag maken ze integraal deel uit van material handling systemen. Om er voor te zorgen dat ze zich ook naar behoren van hun grotere rol kunnen kwijten, moet u echter één zaak in het achterhoofd houden. Ze zullen toepassingen pas efficiënt kunnen beheren als u de juiste transportband voor uw processen uitkiest. En met de brede waaier aan beschikbare materialen, configuraties, formaten en accessoires is dat niet altijd een evidente keuze. Dit artikel geeft een eerste aanzet om in vijf eenvoudige stappen tot de best passende transportband te komen. 

Transportbanden bestaan in allerhande maten en gewichten. Om er het perfecte model uit te kiezen dat de hoogst mogelijke efficiëntie in uw proces garandeert moet u rekening houden met vijf factoren. De eerste op dat lijstje is de omgeving waarin de transportband aan de slag moet. De aard van de toepassing zal immers zijn wetten stellen: gaat het om een droge omgeving of moeten de transportbanden na gebruik met water afgespoeld worden? Hoe frequent moet de reiniging gebeuren? En gaat het om een reiniging onder hoge druk of niet? Vooral de levensmiddelenindustrie vraagt om aangepaste componenten (band, lagers, tandwielkasten …) die tegen water en hogedrukreiniging bestand zijn. Dat betekent in de eerste plaats specifieke materialen zoals rvs, kunststof of flexibel polyurethaan. Houd daarbij rekening met eventueel benodigde certificeringen en de mogelijkheid om een snelle demontage en montage te realiseren. Als de transportbanden niet nat maar wel droog gereinigd moeten worden, zal dat eveneens om ander materiaal vragen. Dit zal bijvoorbeeld het geval zijn voor de farmaceutische industrie, medische toepassingen of applicaties in de luchtvaartsector. In de meeste andere gevallen zal een standaardtransportband de meest efficiënte keuze zijn.  

De juiste configuratie
Ten tweede moet de configuratie onder de loep genomen worden. Deze is bij voorkeur gebaseerd op de volgende informatie: het gewicht en het formaat van de stukken, de vereiste snelheid van de transportbanden hoe de productstroom en -transfer er naar wens zou uitzien. Door hier grondig over na te denken zal u tot de best mogelijke configuratie komen. Er kunnen grofweg een vijftal ontwerptypes onderscheidden worden. Met een Z-frame kan de transportband een object vermijden door erover of eronder te gaan. Transportbanden uitgerust met lichten kunnen dan weer een inspectie van de producten of de bulkstroom mogelijk maken. Wanneer uw producten doorheen een metaaldetector moeten, dan vraagt dat vanzelfsprekend om een metaalvrije constructie. Om producten te verzamelen of uit elkaar te halen, zijn transportbanden die kunnen versnellen of vertragen op hun plaats. En voor lichtgewichtproducten ten slotte bestaan er vacuümoplossingen. De fabrikanten van transportbanden kunnen u helpen met het uitwerken van de juiste configuratie voor uw toepassing die ook rekening houdt met de beschikbare ruimte in de productie.

Transportbanden
De configuratie is bij voorkeur gebaseerd op het gewicht en het formaat van de stukken, de vereiste snelheid van de transportbanden en hoe de productstroom en -transfer er moet uitzien.

Het juiste formaat
Het formaat is de derde cruciale parameter in de keuze voor een transportband. U koopt het beste geen transportband gemaakt voor watermeloenen om pindanoten te transporteren. Of omgekeerd. U zal dan nooit de meest efficiënte oplossing in handen krijgen. Om de dimensionering goed te krijgen kan u het beste vertrekken vanuit het formaat van de producten. Maar houd ook rekening met de beschikbare ruimte in uw productiehal. Zullen de operatoren nog voldoende plaats hebben om vlot te bewegen? Kan er ook ruimte in de hoogte benut worden? Wanneer u de juiste constructie gekozen heeft, is het van belang om de aandrijving uit te werken. Om de best mogelijke selectie te maken, moet u zicht hebben op de vereiste bandsnelheid en de belasting om ervoor te zorgen dat de motor voldoende vermogen heeft om de band en de producten in beweging te krijgen. Voor assemblagetoepassingen zullen servomotoren zich bijvoorbeeld aandienen als de optimale aandrijving. Zij kunnen immers gecontroleerd versnellen en afremmen. Ten slotte resten nog de accessoires om het geheel af te ronden. Daartoe behoort onder meer de keuze voor het type band en het bandmateriaal. Ook hier weer kunnen fabrikanten u voorzien van het nodige advies voor uw toepassing.   

Tekst en beeld Valérie Couplez