KSB biedt unieke totaaloplossing aan

 

Op 21 en 22 maart vindt in Antwerp Expo de 17de editie plaats van Pumps & Valves, de belangrijkste technologiebeurs voor de procesindustrie in de Benelux. De focus ligt onder meer op industriële pompen, kleppen en dichtingen. De beurs lokt zo’n 300 exposanten, en klanten uit binnen- en buitenland.

“Als specialist inzake industriële pompen en afsluiters kan ook KSB uiteraard niet ontbreken op deze beurs. Wij hebben een grote technische expertise inzake pompen, kleppen, automatisering en service”, aldus Evelien Biesemans, Marketing & Communication Coordinator van KSB Belgium. Het bedrijf is een vaste waarde op de tweejaarlijkse beurs, en heeft dit jaar opnieuw een grote stand van 72 m² om zijn verhaal te vertellen.

Producten
Het pronkstuk van KSB op Pumps & Valves is een HGM-pomp: een ketelvoedingswaterpomp of condensaatpomp, die vooral terug te vinden is in energiecentrales en de industriële en chemische sector. Het is een model in de HG-familie, de meertraps centrifugaal pompen binnen KSB. “Dit type pomp bouwt KSB al meer dan 50 jaar. KSB is wereldwijd een gevestigde waarde. Op een beurs als deze moeten we niet altijd nieuwigheden in de kijker plaatsen. Ook producten die hun duurzaamheid al hebben bewezen zijn hier op hun plaats. En de HGM-pomp is een type pomp met een zeer hoge betrouwbaarheid, lage operatingcost en groot onderhoudsgemak: in onze fabriek in Frankenthal in Duitsland staat er eentje van onze klanten tentoongesteld die meer dan 50 jaar in dienst is geweest en die nauwelijks versleten is”, zegt Patrick Aerts, Sales Manager installed Base – Pumps van KSB.

Ook rond automatisering stelt KSB producten voor op Pumps & Valves, zoals toestellen voor toerenregeling en drukverhogers. Ook wat afsluiters betreft neemt KSB de best verkopende producten mee naar Pumps & Valves, zoals de klepafsluiter Nori 500, de vlinderkleppen Danais 150 en Isoria 20 en de membraanafsluiter Sisto 20.

Totaaloplossing
Naast kwalitatief hoogwaardige producten wil KSB ook de totaaloplossing die het bedrijf biedt in de kijker zetten. “We willen duidelijk maken aan de klanten dat achter elke pomp of klep een heel team voor hen klaarstaat”, zegt Evelien Biesemans. Patrick Aerts beaamt: “Als KSB proberen we onze ervaring als extra toegevoegde waarde mee te geven. We kunnen een complete oplossing aanbieden omdat we alle producten zelf fabriceren en aanbieden, inclusief de randapparatuur en service na verkoop. We zijn één van de enige spelers op de markt die dit kunnen.”

“We kénnen onze producten”, vult Michel Depuydt, Sales Area Manager Valve van KSB, aan. “Klanten willen advies van de fabrikant, niet van het bedrijf dat de kleppen distribueert of doorverkoopt. We krijgen zelfs regelmatig vragen van mensen over producten die ze niet eens bij ons hebben gekocht. Een gevolg van de meer dan 147 jaar aan ervaring en competentie.”

Research
De aanpak van KSB is sterk gericht op de specifieke noden van de klant. “Met complex materiaal als dit moet je vooraf duidelijk weten wat de klant wil. En daar zijn we heel sterk in”, vertelt Yves Sarek, Automation & Digitalisation Sales Support Manager. Er gaat dan ook grondige research aan vooraf: “We zijn erbij van bij het begin, we stellen veel vragen en tonen interesse. Daar horen ook één of twee bezoekjes ter plaatse bij, om met zowel de verantwoordelijke als de gebruiker te spreken. Zo weten we waar de klant nood aan heeft, nog vòòr de pomp wordt aangekocht. Ons voorstel zit van bij het begin goed, en dat geeft de klant vertrouwen.”

De verschillende afdelingen binnen KSB werken daarom samen om een zo goed mogelijke oplossing voor de klant uit te werken, legt Michel Depuydt uit: “Met de drie afdelingen – pompen, afsluiters en onderhoud – vormen we één team. We werken samen aan dezelfde projecten. Ik ga vaak met mijn collega’s van de pompafdeling naar klanten. Dat maakt het voor de klant eenvoudiger: hij heeft één bedrijf tegenover zich, dat het totaal van benodigde producten voorstelt. Hij krijgt dus van KSB niet alleen advies over de pomp zelf, maar ook over de kleppen, de montage en het onderhoud.”