Lenze breidt Raad van Bestuur uit

Lenze breidt haar raad van bestuur uit door een vierde lid aan de huidige drie bestuursposten toe te voegen. Dit besluit brengt het bedrijf een stap dichter bij de implementatie van haar Strategy 2020+ programma, dat Lenze’s strategische prioriteiten en doelstellingen tot 2020 en verder omvat.

De nieuw gecreëerde bestuurlijke verantwoordelijkheid wordt Operations genoemd. De functie zal worden vervuld door de heer Jochen Heier (54). Hij wordt per 1 januari 2018 Chief Operating Officer (COO). Recentelijk werkte  de heer Heier voor Yanfeng Automotive Interiors, wereldwijd de grootste leverancier van interieurs voor de automobielindustrie. Hier was hij als Vicepresident en General Manager voor Europa en Zuid-Afrika verantwoordelijk voor het bestuur, de strategische ontwikkeling en uitbreiding de business. Daarvoor bekleedde hij bestuurlijke functies voor verschillende ondernemingen, waaronder Johnson Controls, Exide Technologies en Frauenthal Holding AG.

Christian Wendler, voorzitter van de raad van bestuur: “We zijn verheugd om onze 2020+ groeistrategie verder vorm te kunnen geven. De aanstelling van Jochen Heier betekent dat Lenze erin is geslaagd om een internationaal ervaren topmanager met vele diverse vaardigheden in productie, supply chain, technologie, internationalisering en strategie-implementatie te benoemen. In zijn nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor het voortzetten van Lenze’s positieve ontwikkeling in operations.”

“Door de raad van bestuur uit te breiden, zijn we volgens ons perfect uitgerust om de gestaag groeiende uitdagingen in de maakindustrie het hoofd te kunnen bieden, en ten volle te profiteren van de zich nu voordoende kansen. Onze doelstelling is te blijven groeien, zowel in het binnenland alsook internationaal, in onze drie kerngebieden mechatronica, automatiseringssystemen en -oplossingen, en digitale diensten. Zo maken we Lenze op duurzame wijze klaar voor de toekomst,” vervolgt Wendler.

De bestuurlijke verantwoordelijkheden van Wendler als CEO en voorzitter van de raad van bestuur, Yorck Schmidt als Chief Financial Officer, en Frank Maier als Chief Technology Officer blijven ongewijzigd.