Meer dan sensoren

Het wegebben van technische kennis bezorgt heel wat bedrijfsleiders kopzorgen. De schaarste aan technische profielen zal echter de komende jaren niet opgelost raken. Integendeel. ifm electronic wil deze leemte helpen opvullen voor zijn klanten. Het bedrijf wil meer dan alleen maar hoogwaardige sensoren leveren. Met zijn nieuwe website en webshop balt het alle mogelijke informatie die u nodig heeft samen in één oogopslag. En voor een diepgaande technologische ondersteuning beschikt ifm over een team van ervaren rotten, goed beslagen in het uitdenken of optimaliseren van productieprocessen. 

Overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en technisch verhelderend. Dat was de doelstelling die ifm electronic nastreefde bij het herdenken van zijn website. “We willen van onze website het informatieplatform bij uitstek maken voor alles wat sensortechnologie aangaat”, verduidelijkt managing director Marc Everaert. “Alle denkbare technische gegevens van elk product zijn in één oogopslag terug te vinden en kunnen met één muisklik vergeleken worden met andere of in uw winkelmandje geplaatst worden. We geven ook aan welke aansluitmogelijkheden en accessoires u bij elk product nog verder van dienst kunnen zijn. Met volledige transparantie naar prijzen en een bestelgeschiedenis als u ingelogd bent zodat u in geen tijd uw vertrouwde producten terugvindt. Kortom, alle features en tools die u kent van retailsites zal u ook hier terugvinden. 3D-tekeningen, schematische voorstellingen, datasheets in 23 talen, inspirerende filmpjes … helpen om te tonen wat onze sensoren in de praktijk voor uw productieproces kunnen betekenen.” Maar ifm gaat nog een stap verder dan zijn eigen producten in de kijker te plaatsen. Met de komst van Industrie 4.0 zijn bedrijfsleiders meer dan ooit op zoek naar gedegen informatie om hun beslissingen op te baseren. Marc Everaert: “Per industriesector kan u het overzicht vinden welke sensortechnologie voor u van toegevoegde waarde kan zijn. Per proces, per taak, tot in het gewenste detail. Of wilt u alles te weten komen over een bepaald type sensoren? Ook dan bent u op onze website aan het juiste adres.”

Team van experts voor diepgaande ondersteuning
Met de website en de e-shop vervult ifm nog maar de helft van zijn missie om meer dan sensoren te leveren. Het team van experts, die gemiddeld elk bijna twintig jaar aan ervaring kunnen voorleggen, wordt het tweede uitgangsbord van het bedrijf. Door hun diepgaande kennis, die ieder jaar nog wordt bijgespijkerd door de specialisten in het Duitse moederbedrijf, kunnen zij u ondersteunen in het analyseren van uw behoeftes, het technologisch up-to-date houden van uw productie en het optimaliseren van uw processen. “Op de website kan u eigenlijk het antwoord op al uw vragen rond sensortechnologie terugvinden. Onze experts daarentegen kunnen u het antwoord geven op de vragen die u zich nog niet gesteld heeft. En die zijn misschien nog belangrijker”, weet Marc Everaert. Sensoren liggen aan de basis van Industrie 4.0 want zij zullen zorgen voor de broodnodige gegevens. Met hun technische bagage weten de specialisten van ifm als geen ander hoe ze die theorie naar de praktijk vertalen. “Hoe u met andere woorden alles kunt verzamelen wat u vandaag en morgen nodig zal hebben aan informatie om uw machine of uw proces perfect te beheersen. En met hun arendsblik die zich uitstrekt over het volledige industriële landschap, kunnen onze experts met alternatieven op de proppen komen die zich bijvoorbeeld al in andere sectoren bewezen hebben. Ze houden ook perfect de vinger aan de pols van wat er technologisch leeft en beweegt. Vragen uit de markt worden doorgespeeld aan het moederbedrijf om met nieuwe producten op de proppen te komen. En omgekeerd zorgen ze ervoor dat innovaties die uw proces slimmer, sneller en nauwkeuriger kunnen maken de industrie insijpelen. Op die manier willen we voor onze klanten een steunpilaar zijn”, besluit Marc Everaert.

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld ifm electronic