Opnieuw tijd voor het walhalla van onderhoud en pompen

Onderhoud blijft een belangrijk gegeven voor elke producent en machinebouwer. Op 21 en 22 maart opent Antwerp Expo zijn deuren voor Maintenance en Pumps & Valves. Met 340 exposanten bieden deze technologiebeurzen een totaalbeeld van de oplossingen en innovaties in beide sectoren. Traditiegetrouw is er ook een rijkelijk gevuld randprogramma waarin de Digital Innovation Tour en de reeks Masterclasses het meest in het oog springen.

Zes jaar geleden besloot EasyFairs om de vakbeurzen Pumps & Valves en Maintenance parallel te organiseren om zodoende te komen tot één totaalconcept dat een mooi overzicht biedt van het Benelux-aanbod in zowel onderhoud, shut down-technologie en productiebetrouwbaarheid als procesapparatuur, kleppen en pompen. Deze strategische beslissing wierp zijn vruchten af. Sinds 2012 is Antwerp Expo telkens tot de nok met exposanten gevuld. En ook de bezoekersaantallen tonen aan dat de formule wel degelijk werkt. Want de tweejaarlijkse vakbeurzen mogen steevast rekenen op het bezoek van zo’n 5.500 à 6.000 professionele beslissingsnemers, ingenieurs en technici, actief in een brede waaier van industriële domeinen, dienstverlening en de openbare sector.

Voor elk wat wils
Ook dit jaar komen de bezoekers van Maintenance te weten wat er beweegt in de markt van gereedschappen, smeermiddelen, reinigingsmaterialen, reserveonderdelen, meettoestellen, reliability-oplossingen, field services, veiligheidsmanagement, asset management, energiebeheer, onderhoudsoftware … Op Pumps & Valves is dan weer een hele brede waaier aan industriële pompen, (regel)kleppen, dichtingen, filters, filtratieoplossingen, processingapparatuur, (pijp)leidingen … te vinden. Tegelijkertijd worden talrijke diensten in het vakgebied voor industrie, overheid en pijpleidingbeheerders voorgesteld.

EasyFairs
Traditiegetrouw zet organisator Easyfairs innovatie in de spotlights.

Innovatie in de spotlights
Traditiegetrouw zet organisator Easyfairs innovatie in de spotlights. Dit jaar is er de Digital Innovation Tour voorzien. Event Manager Wim Kegelaers: “We laten zowel een publieks- als professionele jury de beste nieuwigheden kiezen en organiseren op basis van de resultaten een rondleiding naar de standhouders. De innovaties die de meeste stemmen krijgen, mogen trouwens op een award rekenen. Daarnaast is er ook een Innovations Discovery Tour with BEMAS waarbij op woensdagnamiddag, donderdagvoormiddag en donderdagnamiddag telkens vijftien personen onder begeleiding van een bekende maintenance manager de beste tien innovaties volgens BEMAS mogen ontdekken.

Netwerken als rode draad
Om bezoekers en standhouders de kans te geven op een informele manier met elkaar van gedachten te wisselen, voorziet Easyfairs op woensdag tussen 18 en 20 uur, tijdens de nocturne, een Afterwork Event. Kegelaers. “Daarnaast richten we ook twee gezellige netwerkbars in. Achteraan hall 4 is er een ‘bruin café’ en centraal in hall 3 vind je Den Atelier waar iedereen een drankje kan nuttigen.”

EasyFairs
Ook dit jaar weer komen de bezoekers te weten wat er beweegt in de markt van onderhoud en pompen/kleppen.

Ook opnieuw van de partij: de Masterclasses
Easyfairs probeert met zijn vakbeurzen altijd een toegevoegde waarde te bieden in de vorm van kennisoverdracht. Vandaar dat ze dit jaar opnieuw een reeks masterclasses organiseert. Kegelaers: “Het programma is samengesteld op basis van een marktbevraging waarop 745 professionelen hebben gereageerd. Hieruit hebben we twaalf items geselecteerd waarop gerenommeerde sprekers dieper zullen ingaan: hergebruik van proceswater, veilig onderhoud in industriële omgevingen, Industrie 4.0-strategie in Vlaanderen, corrosie, algemene onderhoudsstrategie en het elimineren van verborgen kosten, hoe onderhoudstechniekers vinden, 4.0 in de procesindustrie & maintenance, pomptechnieken en -storingen, shutdowns & stops plannen en voorbereiden, opslag en werken met gevaarlijke producten en pomptechnieken voor gevorderden.” Elke Masterclass duurt twee uur. Voor meer informatie en inschrijvingen, kan u vanaf begin februari op www.pumps-valves-expo.be of www.maintenance-expo.be terecht. Kegelaers vervolgt: “Let wel: het aantal plaatsen is beperkt zodat we voldoende interactie kunnen garanderen. Interessant om te weten, is dat de Masterclasses gepaard gaan met een uitgebreide mogelijkheid tot netwerking. Lunch is immers inbegrepen (parking ook trouwens), waardoor de participanten in een gezellig kader kunnen bijpraten en op een informele manier contacten leggen.”

Tekst Els Jonckheere  |  Beeld Easyfairs – Bart Vercammen
Uitgelichte afbeelding: 
Deze tweejaarlijkse vakbeurzen mogen steevast rekenen op het bezoek van zo’n 5.500 à 6.000 professionele beslissingsnemers.