Place-to-be voor een stand van zaken over digitalisering

Digitalisering is zonder twijfel de meest complexe en never ending challenge waarmee productieverantwoordelijken en machinebouwers nu en in de komende jaren geconfronteerd zullen worden. Het vraagt immers om het transformeren van verschillende bedrijfsprocessen. Heel wat bedrijven zijn dan ook op zoek naar informatie om deze evolutie zo goed mogelijk aan te pakken en de juiste partners om dit in de praktijk te brengen. Op het kruispunt van deze twee noden is het ABISS netwerkevent gestoeld. Op donderdag 4 oktober komt u in Kortrijk Xpo alles te weten over apps, software en solutions voor een digitale, geconnecteerde en slimme industrie.

Digitaliseren en automatiseren is een continu proces van leren, oriënteren, bijsturen en vervolmaken. Het is echter niet evident voor productieverantwoordelijken en machinebouwers om knopen door te hakken en het juiste pad voor hun bedrijf uit te stippelen. Het aantal leveranciers van software, apps en diensten is de voorbije jaren immers exponentieel de hoogte ingegaan. Om door de bomen het bos te blijven zien één adres: ABISS 2018. Op donderdag 4 oktober krijgt de bezoeker op ABISS een overzichtelijke stand van zaken gepresenteerd over alles digitalisering en automatisering die hij op geen enkel ander beursplatform zal terugvinden. De sterke formule combineert een groot informatieaanbod in de vorm van Expert Classes met demo’s. Samen vormen ze de basis om de juiste vragen te stellen en maatoplossingen en toepassingen op de werkvloer te realiseren.

ABISS

Partners om op te bouwen
Dit is zeker geen evidentie. Digitaliseringsprojecten zijn complex, duur, tijdrovend en hebben een gigantische impact op het business model. Toch zijn het de noodzakelijke stappen voorwaarts om de concurrentiekracht voor de komende jaren te vrijwaren. Bedrijven die de eerste stappen zetten of reeds in een verder stadium verkeren hebben nood aan betrouwbare partners om de complexiteit van dergelijke projecten te helpen terugschroeven. Tussen engineering van een product en de effectieve levering of distributie telt elk productiebedrijf immers talloze processen zoals planning, maintenance, prototyping, kwaliteitscontrole, factory lay-out, logistiek, HR … Om een totale of partiële integratie op het getouw te zetten kan men dus het beste beschikken over de juiste technologie, begeleiding en implementatie. Op ABISS leert u de partners kennen waarvoor u daarop kunt vertrouwen.

ABISS

Expert Classes keren terug
Dat ABISS, in 2018 aan zijn derde editie toe, op zo korte tijd zich zo een prominente plaats wist toe te dichten als het event rond digitaliseren heeft onder meer te maken met de inhoudelijk sterke Expert Classes die organisator Invent Media elk jaar weet samen te stellen. Ook dit jaar wordt daar weer gehoor aangegeven. U mag volgende sprekers en lezingen alvast op het programma verwachten:

  • Bart Lamot, ICT Group: ‘Smart technologies, don’t make me think!’
  • Wim Van der Borght, Reynaers Aluminium: ‘Waarom digitalisatie van de ganse waardeketen tot grote doorbraken kan leiden’
  • Wouter Gevaert, NMCT – HoWest: ‘Artificiële Intelligentie: de hype voorbije … (en op weg naar uw bedrijf)’
  • Paul Peeters, Agoria: ‘Industry 4.0 adoption: Increase your SPEED through SMART CO-CREATION’
  • Thomas Marckx, Theledger.be: ‘Blockchain-4-industry: the impact of trust and truth through technology’
  • Hans Fastenaekels, Vyncke: ‘Sm@rt Plant’
  • Ulrich Seldeslachts, LSEC: ‘Waarom het digitaliseren van een productieomgeving zonder beveiliging is als rijden zonder gordel’    

ABISS


Praktische info:
Waar? Kortrijk Xpo
Wanneer? Donderdag 4 oktober
Openingsuren? Van 9 u. tot 18 u.
Tickets? Gratis mits registratie via de website
Meer info? www.networkevent.be/abiss

ABISS
Sfeerbeelden genomen tijdens de vorige editie van ABISS in 2017.

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld ABISS