Volledige assemblage van kabelsystemen ontneemt gebruikers alle zorgen

Machinebouwers en eindgebruikers optimaal bedienen vertrekt steeds vanuit hun specifieke behoefte. Alleen het ‘meedenken met de klant’ dekt de lading volstrekt niet meer. Er is nood aan nieuwe invalshoeken. Daarom wil Lapp de metamorfose ondergaan van componentleverancier naar systeemleverancier. In 2015 werd al dat stapje verder gegaan met de introductie van het Ölflex Connect competence center dat alle expertise ter zake bundelt. Vandaag wil Lapp zijn klanten nog verder ontzorgen door de complete assemblage op zich te nemen. Resultaat: minder tijd, minder kosten en minder risico’s.

Het Ölflex Connect competence center is de all-in-one formule die Lapp medio 2015 gelanceerd heeft. Vanuit drie business modellen, Ölflex Connect Cables, Servo en Chain, staat deze garant voor een verhoogde toegevoegde waarde. We bekijken het voorbeeld van Ölflex Connect Servo van nabij. Hierin vloeien alle producten met betrekking tot motion en control binnen Lapp samen. Machinebouwers en eindgebruikers hebben keuze uit drie prestatieklassen: van de voordelige basic line voor toepassingen zonder agressieve omgevingsinvloeden naar de speciaal voor dynamische toepassingen ontwikkelde core line tot aan de prestatieklasse extended line voor hoogdynamische toepassingen. Met andere woorden, Lapp biedt voor ieder eisenprofiel de passende oplossing. Maar de expertise gaat nog een stuk verder dan dat. In de eerste plaats uit zich dat in een nauwgezette kwaliteitscontrole. Marketing manager Mark van Dijke legt uit hoe Lapp deze verantwoordelijkheid heel ernstig genomen neemt: “Elke servokabel wordt in het bedrijfseigen laboratorium grondig gecontroleerd voor maximale kwaliteit en veiligheid. Dat is de enige manier om klanten 100% garantie te geven op een perfect werkend product.” 

Toegevoegde waarde in complete oplossingen
Ten tweede wordt de uitgebreide expertise die Lapp intussen heeft opgebouwd in servo- en motortoepassingen ook aangewend om complete oplossingen aan te bieden als toegevoegde waarde. Dat heeft onder meer geleid tot een uitgebreide bibliotheek in bedradingsschema’s en connectie­methodiek die Lapp in staat stelt om voor de vooraanstaande fabrikanten complete systemen te leveren. En het zijn niet de minste referenties: Sew, Lenze, Indramat, Sigmatek,
Siemens … Van Dijke: “De assemblage van de verschillende componenten tot een
systeemoplossing kost onze klanten heel wat tijd. We willen hen ontzorgen door ook deze verantwoordelijkheid volledig op ons te nemen. Dat betekent voor hen minder uren en dus minder kosten maar het verlaagt ook het risico op fouten door een verkeerde assemblage gevoelig. Of het nu om standaardproducten of klantspecifieke oplossingen gaat, rupstoepassingen of geavanceerde robotassemblages, dankzij Ölflex Connect kan de klant sowieso op beide oren slapen dat hij een perfect werkende oplossing aangepast aan zijn noden aangereikt krijgt.” 

Nauwgezette opvolging tot volledige kabelsystemen
De engineering en de werkvoorbereiding wordt volledig in huis uitgevoerd. Door middel van de modernste technologieën worden vervolgens de verschillende componenten tot kwalitatief hoogwaardige kabelsystemen samengesteld. Dit proces vindt plaats in eigen geavanceerde assemblage-afdelingen in Tsjechië en Duitsland. Om de producten te kunnen traceren, wordt ieder product voorzien van een badgenummer. Hierdoor kunnen de gebruikte componenten, de betrokken medewerkers bij de assemblage en de meetwaarden van de testcomputer worden achterhaald. Om het integrale kwaliteitstraject te waarborgen, is Lapp Benelux ISO 9001-gecertificeerd. Daarnaast is de Lapp Group als assemblagebedrijf UL-gecertificeerd voor de bediening van de Noord-Amerikaanse markt. De voorgeconfectioneerde Ölflex Connect kabelsystemen worden ingezet in de meest uiteenlopende sectoren zoals magazijn­automatisering, bagage­afhandelingssystemen, voedingsmiddelenindustrie, windmolens, maritieme vaartuigen en overal waar smart industry de boventoon voert. U kan er uitgebreid mee kennismaken op Hannover Messe, stand 27.H75.

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld Lapp