Weg werf: de Rittal fabriek in Haiger is zo goed als af

Hier en daar staat nog een eenzaam hek op het terrein van de gloednieuwe Rittal fabriek in Haiger. Niet lang meer, want alle werfhekken en kranen worden stilaan verwijderd. Na het Rittal Innovation Center en het Global Distribution Center wordt nu ook het nieuwe fabrieksgebouw officieel geopend. Niet Shanghai noch Chicago, maar Haiger wordt – met de grootste investering in de bedrijfsgeschiedenis van Rittal – de vestiging van de toekomst.

De bevoegde instanties hebben het gebouw in Haiger grondig gecontroleerd op veiligheid, brandveiligheid en vluchtwegen. Het resultaat: Rittal Haiger is nu officieel niet langer een bouwwerf. De bouwfase is daarmee afgerond, de toelating om de productiesite in gebruik te nemen werd gegeven. “We konden de bouw binnen de voorziene tijd- en kostenraming voltooien en vanuit de autoriteiten waren er geen klachten”, aldus Carsten Röttchen, Managing Director Production bij Rittal.

Klaar betekent echter niet meteen helemaal af. Nu start de binneninrichting van de fabriek, die de meest moderne site voor de productie van schakelkasten zal worden. “Meer dan 100 hightech machines en systeemcomponenten worden geïnstalleerd, alvorens de productie van start kan gaan. Dat is de volgende gigantische opdracht die ons team zal aanpakken”, zegt Röttchen.

Samen met het Rittal Innovation Center en het Global Distribution Center wordt Haiger de voorbeeldvestiging voor de toekomst. In totaal zullen er bijna 1000 medewerkers tewerkgesteld zijn. Rittal investeert meer dan 250 miljoen euro in de Duitse regio, de grootste investering in de geschiedenis van de onderneming. Een investering die loont: nog in 2018 zal op een oppervlakte van 24 000 m² de productie worden opgestart. Vanaf 2019 zullen dagelijks circa 9000 schakelkasten van de band lopen.