Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuws

Bedieningspanelen voor kranen krijgen tweede leven

U kan er niet naast kijken als ze bij u in de buurt aan het werk zijn. De kranen van...

5 juni 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

U kan er niet naast kijken als ze bij u in de buurt aan het werk zijn. De kranen van Sarens laten altijd en overal ter wereld een indruk na. Wanneer er een defect is aan de elektronica, is het echter geen evidentie om een onderdeel simpelweg te vervangen. Gelukkig kan de kraanspecialist dan een beroep doen op de expertise van ABC Industrial Parts. Zij herstellen de defecte onderdelen tot op componentenniveau, zodat de kranen zich binnen de kortste keren weer betrouwbaar van hun taken kunnen kwijten.

Niks is te zwaar, niks is te hoog. Het is het motto dat Sarens elke dag inspireert om klanten te ondersteunen met kranen, zware hijsactiviteiten en speciaal transport. Het materiaal wordt overal ter wereld ingezet, onderhouden en hersteld maar dat wordt gecoördineerd vanuit de technische dienst in het hoofdkwartier in Wolvertem. Gerrit Van Hove vertelt: “We ondersteunen buitenlandse vestigingen bij reparaties en onderhouden de contacten met constructeurs voor garanties. Daarnaast fungeren we als technische back-up voor de aankoopdienst om de juiste onderdelen te bestellen. En uiteraard nemen we de revisies en herstellingen in deze regio voor onze rekening.” In de werkplaats zijn een twintigtal techniekers aan de slag. Door de band behandelen zij drie à vier grote revisies per jaar en een vijftiental kleinere herstellingen per week. Daarenboven staan er vijf techniekers, de vliegende brigade, standby om wereldwijd bijstand te leveren.

ABC Industrial Parts

“ABC Industrial Parts denkt echt met ons mee om tot de best mogelijke oplossing te komen.”


Herstel sneller en goedkoper
Kranen bestaan uit meer dan alleen mechanische componenten. Wanneer er bij oudere types problemen zijn met de elektronica, dan kan de technische dienst van Sarens nog altijd rekenen op de expertise van ABC Industrial Parts. Van Hove: “Verouderde elektronica vervangen door nieuwe onderdelen vraagt meestal om een update van de sturing. Als ze hier in de buurt staan, is dat geen enkel probleem. Het wordt een moeilijker verhaal wanneer ze overzees worden ingezet. Kiezen voor herstel is voor ons qua snelheid, kostprijs en logistiek vaak de beste keuze. Op voorwaarde tenminste dat we het onderdeel hier kunnen testen. We hebben immers 100% zekerheid nodig dat het zal werken. Transport kost ook tijd, dat doen we niet op goed geluk.”

ABC Industrial Parts

Intussen kregen al een meer dan honderd displays van kranen dankzij ABC Industrrial Parts een tweede leven.


Weer voor jaren verder
De eerste keer dat Sarens een beroep deed op ABC Industrial Parts was voor een bepaald type bedieningspaneel met touchdisplay. “We zien dat type hier geregeld terug”, geeft Van Hove aan. “Vervanging zou in dit geval problemen geven omdat een nieuw paneel aan een andere snelheid werkt dan de kraan. We contacteren in plaats daarvan ABC Industrial Parts voor een controle en een offerte en geven ook de prioriteit aan. Als we ons echt geen stilstand kunnen veroorloven kan het ook zijn dat we toch een nieuw onderdeel laten installeren en het oude laten herstellen om hier dan op stock te hebben. Maar meestal slaagt ABC erin om de deadline die we voor ogen hebben te halen. Ze zorgen niet alleen voor de herstelling, maar zetten er ook een nieuwe front op maat op, zodat we weer voor jaren verder kunnen. Ze denken echt met ons mee om tot de best mogelijke oplossing te komen.” Intussen kregen al een meer dan honderd displays van kranen dankzij ABC Industrrial Parts een tweede leven.

ABC Industrial Parts

Gerrit Van Hove (rechts) van Sarens en Brieuc De Sejournet van ABC Industrial Parts: “Ik heb al eens gezocht, maar nog niemand gevonden die kan wat zij doen.”


Alle expertise rond elektronica
Van Hove is bijzonder tevreden over de samenwerking. “We gaan graag in zee met partners waarmee we in alle vertrouwen kunnen werken. Voor ABC geldt dit zeker. Ze houden zich zeer correct aan de afspraken en voor alles van oudere elektronica kunnen we hun expertise goed gebruiken. Ik heb al eens gezocht, maar nog niemand gevonden die kan wat zij doen”, besluit Van Hove.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details