Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuws

Beurzen kunnen heropenen vanaf 30 juli 2021

Het is eindelijk zover! Na maanden geduldig wachten, hebben we op 11 mei eindelijk het fiat gekregen van het Overlegcomité dat handelsbeurzen kunnen heropenen vanaf 30 juli.

EMPACKkopie

3 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Op voorwaarde dat 70% van de meerderjarige bevolking één dosis van het vaccin gekregen heeft, de bezetting op de afdeling intensieve zorg <500 patiënten is en het aantal ziekenhuisopnames “gunstig geëvolueerd is”. De beslissingen uit dit Overlegcomité worden eerstdaags gepubliceerd via een Ministerieel Besluit.

Concreet betekent dit dat Empack Mechelen kan doorgaan op 27 & 28 oktober in de Nekkerhal. Handelsbeurzen vallen zoals vorig jaar onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail. Dit betekent dat er in het najaar 2021 misschien nog een specifiek protocol voor handelsbeurzen van toepassing is, los van andere evenementen zoals culturele events, sportevenementen of festivals. Wij wachten nog op een update van dit protocol vanuit de FOD economie naar aanleiding van de beslissingen die genomen werden in het Overlegcomité van 11 mei ll.

Indien er in het najaar nog een aantal veiligheidsmaatregelen van kracht zijn, communiceren wij hierover steeds transparant en tijdig naar u. Wij passen alle veiligheidsprotocollen aan die wij de afgelopen maanden uitgewerkt hebben voor al onze eventlocaties en onze beurzen in functie van de bepalingen van het protocol. En we doen er uiteraard alles aan dat Empack veilig verloopt. Zowel voor u als exposant als voor alle bezoekers en alle betrokken partijen.

Sinds maart doen drie van onze eventlocaties (Flanders Expo Gent, Nekkerhal Mechelen en Namur Expo) dienst als vaccinatiecentra en sinds eind mei ontvangen wij in Flanders Expo en Antwerp Expo opnieuw meer dan 50.000 studenten van universiteiten en hogescholen. Wij hebben dus ondertussen al heel wat praktijkervaring in het toepassen van deze veiligheidsprotocollen. Daarnaast hebben wij als Easyfairs Group ook een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met SGS, een bedrijf dat internationaal gerenommeerd is inzake veiligheid en de controle erop. Concreet houdt dit partnership in dat er geregeld een audit gebeurt van onze eventlocaties en beurzen om een perfecte opvolging van onze veiligheids- en hygiëne protocols te garanderen.

Wij kijken er naar uit om u en de bezoekers in oktober weer te ontvangen. Wij zetten de voorbereidingen -waar we achter de schermen uiteraard al maanden mee bezig zijn- volop verder en kijken er naar uit dat Empack na deze crisis terug hét ontmoetingsmoment van het jaar zal worden van de verpakkingssector. Het wordt ongetwijfeld in alle opzichten een onvergetelijke editie!

In aanloop naar de beurs organiseren wij een kick-off webinar om alle operationele zaken en eventuele geldende veiligheidsmaatregelen toe te lichten. U ontvangt hiervoor binnenkort een uitnodiging. Hebt u ondertussen al vragen, dan kan u uiteraard terecht bij mij.

Uit bevragingen die wij de afgelopen weken gedaan hebben naar bezoekers van tal van onze najaarsbeurzen, blijkt dat gemiddeld 85% van de bezoekers er naar uitkijkt om terug een beurs te bezoeken, de innovaties uit hun sector “live” te ontdekken en samen met hun collega’s uit de sector te netwerken. Ook vele van uw collega-exposanten lieten ons inmiddels weten dat ze binnenkort weer zaken willen doen op onze beurzen.

Wij zijn er alvast 200% klaar voor en hebben er vertrouwen in dat wij er samen met u in slagen om van Empack een succesvolle editie te maken.

Tot binnenkort,
Hou het ondertussen nog steeds veilig en gezond.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details