Platform over productie- en procesautomatisering
Services & Solutions

Condition Monitoring – De toekomstgerichte strategie voor uw nieuwe installatie

Hoe kan slim onderhoud storingen opsporen voor het te laat is? Door gebruik te maken van voorbewerkte, specifieke conditiegegevens - zonder dat daarvoor een dure uitbreiding van de infrastructuur nodig is

e-1-en

13 september 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De Condition Monitoring-oplossingen van Turck voor Greenfield-projecten maken dit mogelijk, of het nu gaat om multiprotocol Ethernet, ARGEE en IO-Link of schakelkastbewaking en Cloud Services.

Beschikbaarheid is cruciaal voor de overall efficiëntie van installaties. Om verliezen te voorkomen moet de onderhoudsafdeling in het industrie 4.0 tijdperk permanent beschikken kunnen over sensordata. Het voordeel: anomalieën veroorzaakt door sluipende fouten of slijtage worden sneller gedetecteerd. Dit komt doordat de verantwoordelijke medewerker zelf door een alarm op de hoogte wordt gebracht, of doordat conditiegegevens al in het voorspellend onderhoud zijn verwerkt. Hierdoor behoren extra kosten voor vermijdbare onderhoudswerkzaamheden en onoverzichtelijke hoeveelheden data tot het verleden.

Niet voor niets – Efficiënt en toekomstbestendig

Open’ systemen uit één hand

Van sensor tot Cloud

Realiseer het volledige besturings- en Condition Monitoring-systeem met hardware- en softwareoplossingen van Turck. Met slechts één aanspreekpunt besparen installatieplanners niet alleen tijd, maar profiteren ze ook van perfect op elkaar afgestemde componenten. En wat als u apparaten van andere fabrikanten wilt integreren of gegevens naar uw eigen Cloud wilt sturen? Geen probleem! Onze open interfaces garanderen een consequent hoge systeemflexibiliteit.

Eén infrastructuur, twee datastromen

Condition Monitoring is belangrijk voor de beschikbaarheid van machines, maar het mag niet ten koste van de datatransmissie gaan of tot dure uitbreidingen leiden. Turck lost dit op door proces- en conditiegegevens parallel over dezelfde lijn op te vragen. Dankzij multiprotocol Ethernet komt statusinformatie afzonderlijk in uw monitoringsysteem terecht. Bovendien wordt de hoeveelheid data door intelligente voorbewerking zodanig gereduceerd dat netwerken niet onnodig worden overbelast.

Van sensorsignaal tot digitaal onderhoudsplan

Ongewone trillingen in de motor? Hoge temperatuur in het veldapparaat? Schuimvorming in de tank? Verwisselbaar gereedschap waarvan het maximaal aantal bedrijfsuren bijna bereikt wordt?

Voor het bewaken van kritische waarden is meestal geen afzonderlijke sensor voor conditiebewakingstaken nodig. In plaats daarvan leveren IO-Link apparaten zowel procesgegevens als acyclische apparaatgegevens, d.w.z. parameters of diagnosedata. Een standaardsensor kan echter met behulp van het juiste veldbusstation ook belangrijke bijkomende informatie leveren. Met de ARGEE programmeeromgeving kunt u eenvoudig condities en acties – van eenvoudige tot complexe – opslaan in de IP67 I/O-modules van Turck.

Directe route naar het IIoT

Turck’s Ethernet I/O-hardware ondersteunt drie protocollen: Profinet, EtherNet/IP en Modbus TCP. Dankzij deze “meertaligheid” kunnen I/O-systemen of blokmodules via een speciaal protocol voorbewerkte toestandsgegevens doorsturen naar een Edge controller – en dit alles zònder de communicatie van procesgegevens naar de controller te verstoren. Van daaruit leidt de datastroom, afhankelijk van de monitoringvereisten, ofwel naar het procesbesturingssysteem of naar een Cloud, bijvoorbeeld via OPC UA of MQTT.

Zicht op de schakelkast

Temperatuurstijgingen, hoge luchtvochtigheid en niet goed gesloten deuren zijn slechts drie voorbeelden van gevaren voor schakelkasten en hun – vaak gevoelige – componenten. Gebruikers met compacte schakelkastbewakers die belangrijke waarden via interne of externe sensoren controleren, nemen geen risico’s. De IM18-CCM van Turck stuurt deze gegevens zelfs via Ethernet naar het IT-systeem.

Hoge efficiëntie van installaties dankzij slimme Condition Monitoring

Geïnteresseerd in het verbeteren van de informatie-inhoud van sensorgegevens? Wilt u weten hoe u uw onderhoud kunt digitaliseren met behulp van efficiënte communicatie? Klik dan hier door voor productinformatie, applicaties en de webinaropname over “Condition Monitoring in New Plants”.

Overall Equipment Efficiency

Wilt u nog een stap verder gaan en het rendement van uw installatie optimaliseren ? Dan kan met onze ‘off the shelf’ OEE-oplossingen.
Klik hier voor meer info.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details