Snelspanners
01:54
16-08-2018

Correct spannen van producten leidt tot kostenverlaging

Wie een kostenefficiënte productie wilt, moet neventijden maximaal vermijden. In de metaalverwerkende nijverheid kan de toepassing van snelspanners op dit vlak een belangrijke rol spelen. Tenminste als er hoogkwalitatieve types worden gebruikt, zoals de uitgebreide reeks die DESTACO in de markt zet.

Sinds de oprichting van Detroit Stamping Company in 1915 evolueerde DESTACO tot wereldwijde marktleider op het vlak van design, productie en ondersteuning in het spannen, grijpen, verplaatsen en automatiseringsoplossingen voor de werkplaats en de flexibele automatisering. “Met meer dan 750 werknemers zijn we in alle continenten actief,” vertelt Fred Voogel, general manager van DESTACO Benelux. “Al in 1936 vroegen we ons eerste patent aan voor snelspanners met het kniehefboomprincipe. Ons gamma is in de loop van de jaren uitgebreid met automatiseringscomponenten, gereedschapswisselsystemen, handlingsystemen, indexers, …”

Brede keuze aan handspanners
Om op elk spanprobleem een antwoord te kunnen bieden, heeft DESTACO  een enorm uitgebreid gamma handspanners ontwikkeld. Er zijn horizontale en verticale versies, schuiftang- en sluitspanners, en spantangen. Dit in alle mogelijke bouwvormen en groottes, met een capaciteit van 250 tot 45.000 N. “Dankzij de grote openingshoek is het gemakkelijk om de producten erin te leggen en eruit te nemen,” vertelt general manager Fred Voogel. “Ze zijn dan ook een ideaal hulpmiddel bij talrijke werkzaamheden, zoals boren, frezen, slijpen, lassen, solderen, lijmen en sluiten. Onze handspanners  verhogen de veiligheid op de werkplaats en ontlasten het productiepersoneel. We hebben trouwens ook een compleet programma spanelementen ter beschikking, zowel voor hand-, als pneumatische- en hydraulische bediening. Een groot deel van dit gamma is zelfs in RVS leverbaar.”    

Snelspanners
In de metaalverwerkende nijverheid kunnen snelspanners voor een kostenefficiënte productie zorgen.

Hogere productiviteit
Moeten producten op meerdere plaatsen gelijktijdig worden geklemd en gespannen, dan brengen de pneumatische krachtspanners die met een enkel vierwegventiel worden bediend, de meest efficiënte uitkomst. Fred Voogel: “Zo kunnen naar keuze veel verschillende krachtspanners vanuit één plaats worden bediend. De DESTACO -krachtspanners worden met dubbelwerkende hoogvermogen drukluchtcilinders uitgerust. Slijtvaste afdichtingen zorgen voor zowel een lange levensduur van de cilinder als een absolute dichtheid. DESTACO-krachtspanners hebben een laag luchtverbruik en bereiken door de kniehefboomoverbrenging toch een hoge spankracht. Indien gewenst, kunnen we de krachtspanners eveneens met een eindstandsignalering uitvoeren.”

Ook spanners voor automatisering
Met de automatische krachtspanners speelt DESTACO al geruime tijd in op de vereisten van de automobielindustrie, waar sprake is van een verregaande robotisering. Vandaag stelt de firma de innovatieve E-spanners met servomotor voor. Fred Voogel: “Daarnaast zijn ook de TCC-compensatie spanners een noviteit waarop we bijzonder trots zijn. Deze kunnen immers een materiaaldikte tot 8 mm compenseren. Het zeer uitgebreide programma van DESTACO geeft de ontwerper de optimale mogelijkheid om de perfecte lasmal voor zijn applicatie te ontwerpen. Elke spanner kan immers gemakkelijk in een CAD-file worden gedownload. Sinds enkele maanden levert DESTACO trouwens eveneens een nieuwe, kleinformaat servo-indexer die erg krachtig is. Vanuit de servo-techniek biedt ze een optimale interactie tussen robot en de indexatie naar de juiste positie, dit als extra as van de robot. Met deze nieuwe GTB serie spelen we perfect in op de vereisten van productieprocessen waar een nauwkeurige, gecentreerde positionering van het product is vereist.”

Snelspanners

EuroXpress leveringen
Uitermate interessant is dat DESTACO standaard automatiseringsproducten voor de industrie uit voorraad kan leveren. Het Express Programma omvat: pneumatische en elektrische parallelgrijpers, pneumatische hoekgrijpers, pneumatische rondtakt modules 90 en 180 graden, lineaire sledes en invoer verenkelaars en automatische snelwisselaar modules.

Tekst: Els Jonckheere  Beeld: Destaco
Uitgelichte afbeelding: 
Om op elk spanprobleem een antwoord te kunnen bieden, heeft DESTACO  een enorm uitgebreid gamma handspanners ontwikkeld.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

safePXV and safePGV