Platform over productie- en procesautomatisering
Productinformatie

De juiste technische oplossing voor elke sensornood

Industrie 4.0 draait om communicatie. Door gegevens van de shopfloor tot de topfloor te laten stromen en terug, kunnen bedrijven...

6 juli 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Industrie 4.0 draait om communicatie. Door gegevens van de shopfloor tot de topfloor te laten stromen en terug, kunnen bedrijven de volgende stap zetten in efficiëntie, kwaliteit en productiviteit. Daarom investeerde ifm electronic de voorbije jaren in de uitbreiding van zijn aanbod. Wat u ook wilt meten in uw proces, deze Duitse specialist beschikt voor elke grootheid over verschillende meetprincipes. Zo vindt u bij ifm altijd de best mogelijke technische oplossing voor uw toepassing. Bovendien zijn ifm sensoren helemaal mee met hun tijd. Dankzij de standaard aanwezigheid van IO-Link kunnen ze naadloos overweg met alle communicatieprotocollen in uw fabriek. Standaardisering was nog nooit zo eenvoudig.

Met de IO-Link technologie is ifm electronic perfect voorbereid om zijn klanten op de Industrie 4.0-golf te laten surfen.

 

Sensoren zijn de onmisbare werkpaarden in Industrie 4.0. Ze zorgen immers voor de broodnodige data om uw productieproces te monitoren en te optimaliseren. Maar elke toepassing is anders en brengt specifieke uitdagingen met zich mee. “Om die redenen heeft ifm electronic de voorbije jaren hard gesleuteld aan zijn aanbod. Als we dicht bij onze klanten willen staan, moeten we ook in elke toepassing de juiste oplossing voor hun problemen kunnen aanreiken”, geeft David Hautecoeur aan. De inspanningen hebben ertoe geleid dat ifm electronic vandaag over het compleetste aanbod op de markt beschikt. Vijf grote families (druk, temperatuur, debiet, niveau, analyse) maken dat bedrijven bij ifm terecht kunnen voor elke sensornood. “Bovendien kunnen we in functie van de behoeften, het product en de omgeving, ook telkens voor een ander meetprincipe gaan opteren. Voor elke toepassing dus de sensor die het beste aan de technische eisen beantwoordt”, vat Hautecoeur samen. “U zal versteld staan van onze sterkte in de breedte. Want we beschikken ook over alle nodige homologaties voor specifieke industrieën. Denk bijvoorbeeld aan EHEDG, FDA, CE, ACS, DNV-GL, cULus … Door die standaarden te respecteren, kunnen onze sensoren ook makkelijk in andere landen terecht.”

Sensoren zijn de onmisbare werkpaarden in Industrie 4.0.
Ze zorgen immers voor de broodnodige data om uw productieproces te monitoren en te optimaliseren.

 

Sterk in de breedte en in de diepte

Maar ifm electronic is meer dan louter een sensorfabrikant. “We beschikken tevens over de aansluitingen die nodig zijn om de sensor naadloos in uw proces te integreren. Zowel mechanisch (adapters voor silo’s, tanks, leidingen …) als elektronisch”, geeft Hautecoeur aan. “Vroeger ging dat louter om een voedingskabel en een uitgangssignaal. Vandaag staan onze sensoren voor volledige connectiviteit tot in de cloud zelfs.” De processensoren krijgen immers aanvulling met kabels, I/O-modules, veldbussen en monitoringsoftware, kortom alles om de gecapteerde data te centraliseren en de continuïteit van shopfloor tot topfloor te garanderen. Als pionier in IO-Link houdt ifm electronic ook stevig de vinger aan de pols van nieuwe ontwikkelingen. Met deze technologie is het perfect voorbereid om op de Industrie 4.0-golf te surfen. Niet in het minst omdat IO-Link compatibel is met alle veldbussen en het op die manier voor bedrijven gemakkelijker dan ooit is om te standaardiseren op een communicatieprotocol. Daarenboven kan men sensoren met IO-Link van op afstand parametriseren en beheren.

ifm electronic beschikt tevens over alle nodige homologaties voor specifieke industrieën. Denk bijvoorbeeld aan EHEDG, FDA, CE ACS, DNV-GL …

 

Grenzen steeds verder leggen

Belangrijk, ifm blijft ook niet op zijn lauweren rusten. Hautecoeur: “Het gamma wordt nog voortdurend aangevuld met nieuwe sensoren die de grenzen van precisie, gebruikerscomfort en mogelijkheden verder helpen verleggen. Een mooi voorbeeld daarvan is de IO-Key, vorig jaar gelanceerd. Met dit compacte toestelletje kunnen de procesdata van afgelegen locaties, waar geen netwerk voorhanden is tot in de cloud geraken. Of neem nu de nieuwe debietsensoren die tegelijk de temperatuur, het volume en de druk meten. Waarden die ook een impact hebben op de precisie van de debietmeting.” Met de LDL100 en LDL200 waagt ifm electronic zich voor het eerst op het terrein van conductiviteitsmetingen met uiterst performante toestellen die maar een fractie van de ruimte en het budget opeisen van klassieke oplossingen op de markt. Elke nieuwe sensor bewijst weer waarom ifm electronic de ideale partner voor u is.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%