NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Digitaal informeren over efficiënt automatiseren

Digitaal informeren over efficiënt automatiseren

Covid-19 heeft onze huidige manier van zakendoen flink door elkaar geschud. Voor Lenze staat anders echter niet gelijk met minder. “Ook in deze moeilijke tijden zijn we er voor onze klanten en zijn we in staat onze supply chain goed onder controle te houden. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, zijn nog steeds op oorlogssterkte en helpen natuurlijk klanten die in een moeilijk parket zitten”, aldus Marc Vissers, Lenze Marketing Strategy Coordinator EMEA West. Daarvoor benut het bedrijf alle digitale mogelijkheden die er vandaag zijn met online trainingen, podcasts, virtuele beurzen, LinkedIn posts, online overleggen met klanten …

Als gezond, dynamisch en innovatief familiebedrijf zet Lenze de gezondheid en het welzijn van zijn medewerkers te allen tijde voorop. Vissers: “We zijn enorm trots op ons topteam. Hier in de regio EMEA West maar ook elders ter wereld. Ze zijn de brainware die het verschil maken in de praktijk. Daarom werken onze mensen nu zoveel mogelijk van thuis uit. Ze laten nog steeds het allerbeste van zichzelf zien om er te zijn voor onze klanten. Ook in deze dynamische, moeilijke tijden waar we het uiterste van elkaar verlangen. Wij houden ons aan de overheidsmaatregelen en zullen erna weer flink gas geven.” Lenze zit intussen allerminst stil. Dankzij de financiële gezondheid houdt het nu zijn supply chain onder controle en blijft het investeren in innovatieve oplossingen. De intuïtieve automatiseringsoplossingen krijgen steeds meer uitbreiding. “Dit gaat van softwareontwikkelingen (Lenze FAST) tot conditiebewaking, assetmanagement en engineering tools. Alles wat een klant nodig heeft om zijn productie flexibeler en efficiënter te maken”, aldus Vissers.

30.03._lenzeathome1-kopieren

“Business as usual is veranderd. Maar onze bereikbaarheid is en blijft goed.”

 

Krachtig, snel en foutloos

Maar Lenze kijkt ook vooruit. Het heeft zijn huiswerk alvast klaar voor de nieuwe ErP-richtlijnen die ingaan op 1 juli 2021. “Daarvoor hebben we de series m550 motoren ontwikkeld en bieden we compatibele modulair opgebouwde aandrijftechnologie. Standaardisering, modulariteit, snelheid en wendbaarheid zijn de sleutelwoorden in productie vandaag. Met deze hardwareontwikkelingen en de beschikbaarheid van onze elektronica en automatiseringsportfolio is er volop keuze, waarbij de eenvoud ligt in de functionaliteit die machinebouw wil gebruiken. Met de Easy Systems Designer configureer je de benodigde automatisering, met Drive Solutions Designer de aandrijftrein. Krachtig, omdat het de focus houdt op de juiste keuze van technologie. Snel, vanwege efficiënt engineering. En foutloos, omdat we de enkel de juiste bandbreedtes toelaten in de tools.” Lenze zet ook in op compatibiliteit en samenhang, of het nu gaat om EtherCAT, I/O Link, machineveiligheid, cybersecurity of verticale en horizontale uitwisseling van data naar slimme managementtools.

social_media-lenze-live-webcast_1-kopieren

De weekly talks op woensdag zetten onderwerpen in de kijker om te gebruiken in nieuwe businessmodellen.

 

Digitale sessies

Om u vandaag te informeren, verlegt Lenze zijn focus naar digitale mogelijkheden om contact te houden met klanten. “Business as usual is veranderd. Maar onze bereikbaarheid is en blijft goed”, verzekert Vissers. “Daarom hebben we heel wat digitale sessies in petto waarin we de markt uitnodigen om mee te discussiëren.” Dat vertaalt zich in dagelijkse posts op LinkedIn om een kijkje te geven achter de schermen: Facts’n’Coffee posts waarin leuke weetjes en kennis gedeeld worden, elke vrijdag een expert aan het woord en Content en Knowledge series waarin een bepaalde techniek wordt uitgelicht. “Vanaf eind april organiseren we daarenboven weekly talks op woensdag. Dit zijn podcasts met uiteenlopende onderwerpen voor C-level en technische beslissers. We kiezen daarin voor onderwerpen om te gebruiken in nieuwe businessmodellen en de tijd na dit isolatietijdperk waarin we nu globaal zitten. Verder bieden we al onze online trainingen gratis aan. Hierbij verstrekken we kennis, brainware dus, aan ingenieurs in een dynamische en zelflerende omgeving. Ten slotte kan iedereen virtueel ontdekken wat we op de grote beurzen die nu niet kunnen doorgaan gingen voorstellen. En vooral welke voordelen ze van deze innovaties kunnen plukken in hun eigen productieproces.”     


Een greep uit de onderwerpen van de geplande podcasts

  • Digitale uitdagingen in technologie – van theorie naar praktijk;
  • Hoe ziet produceren er in de toekomst uit?;
  • Hoe beslis je over energie-efficiëntie, nieuwe ErP-richtlijnen en alternatieven zoals efficiëntere aandrijfoplossingen?
  • Ook onderwerpen zoals assetmanagement, virtual commissioning, digital engineering en conditiebewaking zullen als thema’s aan bod komen.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.