NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Digitaal platform voor lineaire aandrijvingen is nieuw orgelpunt in de elektrificatie
Uitbreiding van cobot- en automatiseringssystemen met SmartX(EN

Digitaal platform voor lineaire aandrijvingen is nieuw orgelpunt in de elektrificatie

Lineaire actuatoren vervangen in een versnelde vaart heel wat bestaande pneumatische en hydraulische technologieën. Verrassend is dit niet, gelet op de haast ongelimiteerde veelzijdigheid die de lineaire technologie biedt. Als toonaangevende innovator viseert Ewellix met zijn intelligente SmartX platform nu een nieuwe technologische horizon. Speerpunten zijn een doorgedreven connectiviteit, flexibiliteit en sensorintegratie.

AGV uitgerust met slimme lineaire actuatoren

Dat lineaire actuatoren vandaag booming business zijn, heeft alles te maken met de alomvattende elektrificatie, waarbij de industrie maximaal de traditionele pneumatiek en hydrauliek wil vervangen door efficiëntere elektrische actuatoren. 

Zowel controle als sturing worden er immers een stuk eleganter door, wat de integratie binnen de 4.0 omgeving vergemakkelijkt. De afwezigheid van lekkages en de algehele onderhoudsvriendelijkheid van een zuiver elektrisch proces, drukken bovendien verder de Total Cost of Ownership. 

Toepassingen in de mobile machinery zijn legio

Intelligent platform

Met SmartX lanceert Ewellix nu een intelligent digitaal platform dat de basis zal vormen voor een nieuwe en geavanceerde generatie lineaire producten. SmartX werd ontwikkeld om ontwerpers te helpen bewegings-, robot- en automatiseringssystemen te ontwikkelen die met hun verregaande intrinsieke intelligentie veel meer connectiviteit en flexibiliteit bieden dan met bestaande componenten mogelijk was. Daardoor wordt het mogelijk om op machineniveau de productiviteit, betrouwbaarheid, veiligheid en functionaliteit te verbeteren en de processen klaar te stomen voor het Smart Factory en Industrie 4.0 gegeven. 

Slagkracht

De nieuwe generatie SmartX lineaire producten beschikt over slimme, digitale, besturings-, sensor- en communicatietechnologie die in de behuizing van het product geïntegreerd werd. Een enorme troef , vergeleken met de traditionele lineaire producten die vaak de externe aanbouw van zowel besturingsunits als kracht- en ook positiesensoren vergen. In vele gevallen zijn deze bovendien afkomstig van verschillende leveranciers, wat conflicten kan geven inzake compatibiliteit, functionaliteit
en onderhoud.

Het intelligente hart van elke lineaire SmartX – actuator wordt gevormd door een speciale, dubbele CPU controller. Deze werd naast de geïntegreerde software, voorzien van elektronica en interne en externe busverbindingen, waardoor het programmeren, inregelen en aanpassen van onder meer bedrijfsparameters snel en eenvoudig kan blijven. Dit terwijl de dubbele-CPU configuratie garant staat voor 100% redundantie. 

De mogelijkheid om bijkomend veiligheids-, meet- en controlefuncties in te bouwen, maakt de technologie nog verder all-round, omdat men zo de totale prestaties verder kan opdrijven.

De lineaire actuator als hart van een servo pers

Sensorintegratie

De SmartX productreeks vindt haar oorsprong in de beproefde lineaire technologie van Ewellix, die bekend staat om zijn robuuste constructie en nauwkeurige fabricage. Het platform biedt nu echter de mogelijkheid om gemakkelijk een reeks bijkomende sensoren te integreren. Zo voorziet Ewellix in SmartX producten met inwendige digitale absoluut – positie sensoren. In vergelijking met traditionele technieken hoeven deze niet opnieuw gekalibreerd te worden, wat een uiterst nauwkeurige en constante plaatsbepaling oplevert. Ze vereenvoudigen de installatie en maken softwarefuncties zoals synchronisatie, virtuele eindposities, tolerantie-eliminatie en kracht in combinatie met positiebepaling mogelijk. 

Andere sensor- en software-opties helpen ook de veiligheid te verbeteren, garantieclaims uit te sluiten, na te gaan hoe de unit in de tijd gebruikt is, en uiterst nauwkeurige feedback te geven in een wijde range van bewegings- en automatiseringssystemen. 

Een nieuwe CAHB-2xS lineaire actuator

Toepassingsbereik

De verregaande integratie van technologie in de lineaire actuatoren, werkt voor de machinebouwer zowel drempelverlagend als inspirerend. Met behulp van SmartX kunnen constructies namelijk eenvoudiger, terwijl zowel de prestaties als functionaliteiten van de component verbeterd worden. Simultaan verlagen bovendien de totale exploitatiekosten. 

Dit maakt het SmartX platform en zijn lineaire producten ideaal voor een breed scala van toepassingen voor enerzijds de algemene machinebouw, maar zeker ook voor alles wat met mobile machinery te maken heeft, zoals vorkliften, landbouwvoertuigen en uiteraard ook AGV’s. 

Recent werden met name een drietal nieuwe SmartX oplossingen geïntroduceerd: de nieuwe CAHB-2xS lineaire actuator en verbeterde versies van de Liftkit en de Slidekit. Deze werden ontworpen om de mogelijkheden van robots en automatiseringssystemen uit te breiden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.