Platform over productie- en procesautomatisering
Services & Solutions

Distributeur evolueert naar value-added reseller voor industriële klanten

Cebeo1_Schneider-IAD
Cebeo is een gecertificeerd Industrial Automation Distributor (IAD) van Schneider Electric.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Cebeo

18 november 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De naam Cebeo staat al zowat 100 jaar synoniem voor de distributie van elektrotechnisch materiaal, technische diensten en oplossingen voor de residentiële, tertiaire en industriële sector. Om in te spelen op de toenemende automatisering in de industrie evolueert Cebeo de laatste tijd steeds meer van distributeur naar value-added reseller. Als gecertificeerd Industrial Automation Distributor (IAD) van Schneider Electric vormt de afdeling ‘Cebeo Solutions for Industry’ een ideale partner, die klanten adviseert en samen met hen en de fabrikant op zoek gaat naar de juiste oplossing voor elke toepassing. 

Automatisering zit vandaag heel sterk in de lift. Thema’s als Industrie 4.0, de smart factory, big data, bediening op afstand, real-time visualisatie en analyse van data op servers – lokaal of in de cloud – en cybersecurity zijn niet meer weg te denken uit onze industrie. “We zien het als onze taak om bedrijven, vooral industriële kmo’s, te begeleiden om de stap naar automatisering en digitalisering op een efficiënte en veilige manier te zetten, zonder dure investeringen”, stelt Peter Beuckels, Engineer Solutions for Industry. “Daarom willen we dezelfde competentie als onze leveranciers opbouwen om als value-added reseller deze doelgroep te kunnen ondersteunen om hun machines en processen eenvoudiger, slimmer en future-proof te maken. Door onze uitstekende geografische spreiding staan we immers veel dichter bij de klanten dan de fabrikanten. Het Approved Partnership (Value-Added Reseller – VAR) met Siemens past binnen dat plaatje, maar ook voor Schneider Electric benaderen we de markt op eenzelfde manier.”

De demokoffer van Schneider Electric omvat heel wat handige tools, waardoor het team van Cebeo Solutions for Industry op een professionele manier kan werken.

Gecertificeerd partner voor specialist in automatisering

Als gecertificeerd Industrial Automation Distributor (IAD) van Schneider Electric is de afdeling ‘Cebeo Solutions for Industry’ een geselecteerde partner, waarmee de fabrikant nauw samenwerkt om een uitgebreide service te bieden aan klanten uit het industriële segment. Een team van Cebeo-specialisten volgde een intensief opleidingsprogramma bij de experten van Schneider Electric waardoor zij op hun beurt de klanten met eenzelfde kennisniveau kunnen ondersteunen.  “We informeren klanten over de nieuwste trends en producten binnen het Schneider EcoStruxure platform, geven opleiding in klasverband, via webinars of eventueel bij de klant op locatie en ondersteunen klanten bij hun projecten, bijvoorbeeld door het ontwerp, de engineering en productie van hun borden”, licht Beuckels toe. “Zo kunnen we machinebouwers, OEM’ers, integratoren en andere industriële klanten helpen om slimmere, geconnecteerde, flexibelere, efficiëntere en veiligere machines te maken, om het productieproces beter te analyseren en vervolgens te optimaliseren, om cyberaanvallen te voorkomen of om operatoren vanop afstand toegang te geven tot machines … en dat zijn maar enkele voorbeelden. Daardoor creëren we een terugverdieneffect.”

De specialisten van Cebeo Solutions for Industry informeren klanten over de nieuwste trends en producten binnen het Schneider EcoStruxure platform.

Automatiseren en digitaliseren hoeft niet duur te zijn

Cebeo biedt de klanten zo een niet te onderschatten toegevoegde waarde op het vlak van onder meer PLC’s, drives, HMI, industriële pc’s en software die zowel lokaal op een server als in de cloud aanwezig kan zijn. “Met behulp van een demokoffer van Schneider Electric kunnen we ons verhaal op een professionele manier presenteren. Deze tool omvat onder meer een PLC-sturing, die we rechtstreeks aan een router kunnen hangen, een bedieningspaneel, waarmee we vanop afstand op een cyberveilige manier in de machine kunnen inloggen en een intelligente motorstarter, die toelaat om de gemeten waarden in real-time te visualiseren en analyseren, zelfs via software in de cloud”, sluit Beuckels af. “Zo kunnen we aantonen dat de stap naar automatisering niet noodzakelijk een dure investering vereist. Dankzij een industriële pc kan men ook bij een oude machine data uitlezen en doorgeven aan een softwaretool in de cloud. Elk project is uniek en onze specialisten gaan samen met de klant en fabrikant steeds weer op zoek naar de meest geschikte oplossing op maat.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details