Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Productinformatie

Draadloos-netwerkoplossing voor gedigitaliseerde productie

25 maart 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Nieuwe functies voor het draadloze netwerk

“Wireless” is de nieuwste versie van de draadloze “nexy”-netwerkoplossing. Deze maakt de overdracht van sensorgegevens naar het internet der dingen (IoT) of andere IT-systemen van een hoger niveau mogelijk.

22756_pr-01_nexy_infografik_de_en-kopieren

Verschillende sensoren en elektromechanische schakelapparatuur, maar ook actuatoren en besturingssystemen kunnen in deze draadloze netwerkoplossing worden geïntegreerd. Zij verzenden en ontvangen gegevens via de draadloze sWave.NET® standaard, die steute nadrukkelijk voor deze toepassing heeft ontwikkeld. Access points verzamelen de gegevens van de radiosensoren en actuatoren en sturen deze door naar een sensorbrug, die als servicemanager optreedt en de gegevens doorgeeft aan de hogere IT-systemen van de gebruiker. Dit resulteert in een continue communicatie van de “werkvloer” naar de beheerniveaus van de bedrijfs-IT. Een modern dashboard zorgt voor een overzichtelijke statusweergave van alle in het netwerk geïntegreerde eindapparaten.

Kenmerkend voor de nexy-software is de eenvoudige aanpassing aan specifieke eisen. Voor diverse toepassingen, zoals eKanban- of FTS-vloten, zijn al dienovereenkomstige oplossingen beschikbaar. Een ander centraal kenmerk is de openheid van de netwerkoplossing: steute biedt een breed scala aan voor netwerken geschikte draadloze sensoren, maar als de toepassing de integratie vereist van sensoren voor meetgrootheden die steute niet in zijn portfolio heeft, kunnen deze sensoren worden uitgerust met een sWave.NET® -module en zijn dan volledig compatibel met het netwerk. Dit breidt de toepassings- en uitbreidingsmogelijkheden van het draadloze netwerk aanzienlijk uit.

In de nieuwste versie kunnen alle aangesloten sWave.NET®-veldapparaten nieuwe firmware-updates draadloos ontvangen. De updates worden vervolgens beschikbaar gesteld op de sensorbrug en verspreid in het lokale netwerk. Op deze manier kunnen alle eindapparaten met weinig inspanning steeds van de nieuwste software worden voorzien. Bovendien kan de gebruiker automatisch de geldende configuratie van de sensorbrug en daarmee de volledige parametrisering van het draadloze netwerk op een FTP-station opslaan. In de nieuwste softwareversie communiceert de sensorbrug ook met het SAP-systeem van de gebruiker via een extra SAP-connector.

Op deze manier digitaliseert en automatiseert nexy het productieproces. Voor de gebruiker betekent dit: dat hij digitaliseringsprojecten snel, eenvoudig en specifiek kan realiseren.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details