Platform over productie- en procesautomatisering
Productinformatie

Draadloze transmissie van videobeelden voor camerabewaking op lijnbussen

Draadloze technologie is een integraal onderdeel van onze huidige industriële netwerkinfrastructuur. Ze zorgt voor flexibiliteit in communicatie-, productie- en automatiseringssystemen.

tourist buses on parking
Om de veiligheid voor de passagiers te verbeteren, kunnen bussen met een IP-bewakingssysteem uitgerust worden.

27 november 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Op die manier kunnen bedrijven gelijke tred houden met de snelle veranderingen in de markt. De industriële Wi-Fi en cellulaire producten van Moxa zijn ontworpen om de productiviteit en flexibiliteit in industriële toepassingen te verhogen door de beperkingen van afstand en dekking te overwinnen en tegelijkertijd interferentie en signaaldegradatie tot een minimum te beperken. Door de combinatie van innovatieve technologieën, zoals snelle roaming, de eenvoudige toepassing van Wi-Fi-apparaten, de redundantie van draadloze verbindingen en de end-to-end beveiliging garanderen de draadloze oplossingen van Moxa een betrouwbare en efficiënte Wi-Fi en cellulaire connectiviteit in elke bedrijfsomgeving.

Tekst Johan Debaere  |  Beeld Technolex/Moxa

Zodra de bussen op het depot terugkeren worden de videobeelden via een draadloze connectie doorgestuurd.

De draadloze technologie van Moxa wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. De oplossingen worden onder meer gebruikt voor de slimme bediening van straatlichten, de remote monitoring van CNC-machines, een verhoogde efficiëntie bij de handling van materialen, de besturing van kranen of onbemande trucks en laders in de mijnen, voor intelligente transport­systemen … en voor videotransmissie bij bewakingsinstallaties op bussen. “Om de veiligheid voor de passagiers te verbeteren, kunnen bussen met een IP-bewakingssysteem uitgerust worden. Bij een incident nemen camera’s vanuit verschillende plaatsen op de bus gedurende 20 minuten beelden op en zodra de bus in het depot terugkeert, worden deze beelden dan draadloos naar het controlecentrum doorgestuurd”, vertelt Karel Mus, zaakvoerder van verdeler Technolec. “Die beelden kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor de herkenning van de dader.”

In elke bus wordt een AWK-3131A 3-in-1 industriële draadloze AP/bridge/client geïnstalleerd om de videobeelden via 802.11n op te laden.

De draadloze technologie van Moxa

Moxa maakt gebruik van IEEE 802.11n-breed­bandtechnologie om een netwerk te creëren dat nodig is om het grote volume aan HD-videogegevens vanuit de bussen draadloos te verwerken. “In elke bus wordt een AWK-3131A 3-in-1 industriële draadloze AP/bridge/client geïnstalleerd om de videobeelden van de camera’s aan boord via 802.11n op te laden, zodra de bus in het depot terugkeert. Deze AWK-3131A wordt gekenmerkt door een netto overdrachtssnelheid van maximaal 300 Mbit/s. Het systeem combineert een robuuste behuizing met een krachtige Wi-Fi-connectiviteit, die resulteert in een veilige en betrouwbare draadloze netwerkverbinding, die zelfs onder invloed van water, stof en trillingen niet uitvalt”, licht de zaakvoerder toe. “Op de buitenmuur van het depot worden draadloze AP’s type AWK-4131A gemonteerd om 802.11n MIMO-dekking te creëren en toegang tot breedbandfrequenties mogelijk te maken.”

De draadloze AP type AWK-4131A creëert 802.11n MIMO-dekking en maakt de toegang tot breedbandfrequenties mogelijk.

Voldoet aan industriestandaarden

Deze AWK-3131A en 4131A industriële draadloze AP/bridge/clients voldoen aan de industriestandaarden en goedkeuringen met betrekking tot bedrijfstemperatuur, ingangs­spanning, stootspanning, ESD en vibratie. De twee redundante voedingsingangen verhogen de betrouwbaarheid. De AWK-3131A kan zowel op de 2.4 als 5 GHz-band gebruikt worden en is nog steeds compatibel met de oude technologie 802.11a/b/g om draadloze investeringen future-proof te maken. Mus vult aan: “Om een constante datadoorvoer en naadloze roaming te garanderen, zijn zowel de AWK-3131A als de AWK- 4131A voorzien van turbo roaming, die mobiele clients helpt bij het zoeken naar en het geconnecteerd blijven met AP’s die een optimale radio­bereik en stabiele netwerk­toegang bieden. De outdoor AWK-4131A AP’s zijn essentieel om de betrouwbaarheid van het netwerk te verzekeren. Het waterdichte, corrosiebestendige ontwerp van de AWK-4131A en de IP68-behuizing beschermen het systeem tegen de zware omstandigheden in buitentoepassingen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%