Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Eerste roestvrijstalen industriële stootdemper met 150 mm slaglengte en draadmaat M64

Foto-Zelfinstellende-MAGNUM-dempers-van-ACE
Zelfinstellende MAGNUM-dempers van ACE.

Tekst | ACE Stoßdämpfer GmbH

Beeld | ACE Stoßdämpfer GmbH

23 september 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De Duitse dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer GmbH heeft zijn assortiment MAGNUM-dempers uitgebreid: het is de eerste keer dat het bedrijf nu zelfinstellende industriële stootdempers in draadmaat M64 en met een slaglengte van 150 mm in een roestvrijstalen uitvoering aanbiedt. De hoofdcomponenten van de demper zijn bovendien geheel in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd. 

Hiermee is ACE erin geslaagd om de industriële stootdemper Made in Germany, waarvan de behuizing is gemaakt uit één stuk, in dit grote formaat ook in roestvrijstaal op de markt te brengen. Hiermee maakt de dempings­specialist zijn serie middelgrote industriële stootdempers compleet. 

Kleine en industriële stootdempers van roestvrijstaal van ACE.

De MAGNUM-serie van ACE geldt als referentieklasse voor gemiddelde bouwgroottes in de dempingstechniek. Doordat de behuizing uit één stuk materiaal is gemaakt, zijn aan de onderzijde geen afdichtingen nodig. Gezien de complexiteit van de productie van de hydraulische machineonderdelen, produceren andere aanbieders op de markt hun roestvrijstalen dempers in deze schroefdraadmaten enkel met een slaglengte tot 50 mm. 

Met de nieuwe MAGNUM-stootdemper in XL-formaat met een slaglengte tot wel 150 mm krijgen engineers meer mogelijkheden: de combinatie van een grotere behuizing met de nieuwste afdichtingstechniek, een gehard geleidingslager en een geïntegreerde vaste aanslag verhoogt het dempingsvermogen en de levensduur van deze stootdemper aanzienlijk. Met een energieopname tot 5.650 Nm en een effectief massabereik tot 63.700 kg hebben gebruikers nu nog meer speelruimte qua grootte van de demper en de maximale benutting van de machines. 

Eerste roestvrijstalen industriële stootdemper met 150 mm slaglengte en draadmaat M64.

Met de roestvrijstalen uitvoeringen wordt ook het aantal toepassingsmogelijkheden groter. Zo zijn de roestvrijstalen stootdempers beter bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld zout water, dan conventionele uitvoeringen. Ook voldoen ze aan de strenge regelgeving op het gebied van hygiëne in de medische technologie en de voedingsmiddelenindustrie. De nieuwe demper is tevens geschikt voor toepassingen waarbij de uitstraling een rol speelt.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details