Platform over productie- en procesautomatisering
Software, IT & Cyber Security

Eplan eManage: Eenvoudig uploaden, delen en managen van projecten in de cloud

De digitale transformatie van engineering is aan een opmars bezig.

7 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Als uitbreiding van de clouddiensten lanceert Eplan nu een nieuwe service voor projectoverschrijdende samenwerking – Eplan eManage – waarmee gebruikers projecten uit het Eplan Platform kunnen uploaden naar de cloudomgeving en ze daar kunnen delen en eraan kunnen werken. De gratis versie werd half maart gelanceerd – een uitgebreide, betaalde versie volgt in augustus 2021.

Met de lancering van EPLAN eManage Free zet EPLAN sinds half maart een eerste stap om haar innovatieve clouddiensten en de systemen van het EPLAN Platform met elkaar te integreren. Deze gratis, cloudgebaseerde software maakt het eenvoudig uploaden van projecten van het EPLAN Platform en webbrowsers naar de beveiligde ePulse cloudomgeving mogelijk. In augustus wordt een betaalde versie van de software uitgebracht, met extra functionaliteiten.

Projectoverschrijdende samenwerking

EPLAN eManage maakt het makkelijk om EPLAN-projecten in de cloud te uploaden, te beheren en te delen. Binnen de industriële automatisering zien we vandaag de dag veel discontinuïteit bij het verwerken en overdragen van documentatie of projecten. Dankzij EPLAN eManage is dat verleden tijd: de EPLAN Platform systemen kunnen nu via deze nieuwe cloudservice fabrikanten van schakelkasten en bordenbouwers, OEM’s en systeemintegratoren, evenals machine- en fabriekssysteemoperators in een netwerk opnemen. Ze werken daarbij samen in een centraal project dat op het EPLAN Platform kan worden gesynchroniseerd met eManage via roundtrip engineering. Door te werken met duidelijke toegangsrechten en roltoewijzingen binnen het systeem zorgt Emanage voor een gegarandeerde databeveiliging en biedt het systeem veel flexibiliteit voor projecttoegang. Wie al gebruik maakt van EPLAN Electric P8 en EPLAN Pro Panel kan nu een beroep doen op deze geïntegreerde oplossing: met eManage kunnen ze projecten makkelijk uploaden naar de cloud en voor verdere verwerking terughalen naar het EPLAN Platform.

Directe datatransfer naar EPLAN eView

Gebruikers kunnen hun projectdata ook met één klik direct in EPLAN eView publiceren. Dit biedt vooraf bepaalde stakeholders de mogelijkheid om complete projecten te bekijken en van commentaar te voorzien. Het maakt het verder mogelijk om bedrijfsbrede reviewprocessen digitaal te implementeren. En dankzij deze directe beschikbaarheid in de cloud, ondersteunt eManage zo projectdeelnemers bij het snel zoeken naar specifieke inhoud.

Gesynchroniseerde, actuele data

EPLAN eManage betekent dat het EPLAN project gesynchroniseerd is voor alle projectdeelnemers en belanghebbenden. Wijzigingen in het project zijn zichtbaar voor alle deelnemers en de projectdocumentatie is altijd actueel – gedurende de gehele projectlevenscyclus en zelfs tot en met de operationele en servicescenario’s.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%