Platform over productie- en procesautomatisering
Productinformatie

Gespecialiseerd in verpakkingsmachines voor zoetwaren en bakkerijproducten: De nieuwe DRT 25C van Leuze

De detectie van primaire en secundaire verpakking van zoetwaren en bakkerijproducten kan een uitdaging zijn: De nieuwe DRT 25C dynamische...

7 juli 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De detectie van primaire en secundaire verpakking van zoetwaren en bakkerijproducten kan een uitdaging zijn: De nieuwe DRT 25C dynamische referentie taster van Leuze lost precies dit probleem op een innovatieve en betrouwbare manier op, dankzij een unieke referentietechnologie met drie lichtspots.

De DRT 25C werkt met het transportbandoppervlak als dynamische referentie voor de detectie van objecten. Zo detecteert de sensor betrouwbaar alle objecten die niet overeenkomen met het bandoppervlak, zelfs in het geval van vervuiling en trillingen van de transportband.

 

Sensoren moeten tegenwoordig continu en betrouwbaar een grote diversiteit aan producten en folies detecteren op de transportbanden van primaire en secundaire verpakkingsmachines voor zoetwaren en bakkerijproducten. (Horizontale of verticale vorm-, vul- en sluitmachines, Thermo Form etc.). De verpakkingsmachines blijven zonder onderbreking draaien, zelfs als het product of het verpakkingsmateriaal verandert.

Drie lichtspots zorgen voor maximale betrouwbaarheid. De DRT 25C detecteert betrouwbaar de voorkanten van de objecten en zorgt zo voor soepele processen en geen stilstand van de machine. Het brede scanbereik detecteert alle soorten producten, zelfs die met moeilijke vormen

 

Innovatieve referentietechnologie geschikt voor alle producten.

Leuze ontwikkelde de dynamische referentie-diffusiesensor DRT 25C met zijn innovatieve detectiemethode voor precies dit toepassingsgebied. De sensor werkt met drie lichtspots en maakt gebruik van de referentietechnologie. Deze methode is uniek omdat ze gebruikt maakt van de transportband als referentie in plaats van het product. In de eerste stap worden de oppervlaktekenmerken van de band aangeleerd. Hierdoor kan de sensor vervolgens alle objecten die niet overeenkomen met het bandoppervlak als “afwijkend” detecteren, zelfs wanneer de transportband vuil is of trilt. Bij deze aanpak hebben de oppervlakte-eigenschappen van de producten, zoals de kleur, glans of transparantie, geen invloed op de detectie. De DRT 25C gebruikt zijn drie lichtspots om op betrouwbare wijze het hele spectrum te detecteren: kleine-, platte-, of ook hoge- en bolvormige producten. Zelfs onregelmatige vormen en contouren of producten met openingen, zoals bijvoorbeeld koekjeskrullen, worden gedetecteerd. Dankzij het brede scanbereik worden deze ook als één geheel gedetecteerd.

Van transparant naar hoogglans: De referentietechnologie maakt het mogelijk om verpakkingen met een breed scala aan kleuren en transparantie als “afwijking” van het transportbandoppervlak te detecteren.

 

Hogere doorloopsnelheid door betrouwbare detectie en geen insteltijd bij het wisselen van producten.

De betrouwbare detectie van objecten – ook deze met uitdagende vormen en oppervlakken – garandeert een hoge doorloopsnelheid van de machine en voorkomt stilstand van het systeem. Zelfs onder moeilijke omstandigheden zoals trillingen of vervuiling op de transportband presteert de DRT 25C voortreffelijk. Bij het wisselen van producten of verpakkingsmateriaal is her uitlijning van de sensor overbodig. Dit vermindert de benodigde insteltijd aanzienlijk en maakt hogere productvolumes mogelijk. De DRT 25C is snel en eenvoudig in te stellen dankzij de automatische teach-knop en een universele montagepositie voor alle objecten. Extra functies kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in de machinebesturing via IO-Link. Een waarschuwingsmelding bij overmatige vervuiling, het gebruik van de ingebouwde teller of het vergrendelen van de teachknop zijn voorbeelden van de vele functies van deze intelligente sensor.

De teachknop wordt gebruikt om het oppervlak van de riem in te leren tijdens de eerste installatie van de sensor. Dit betekent dat er geen extra insteltijd nodig is bij het verwisselen van producten of verpakkingsmateriaal.

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%