eWON Flexy 205
00:59
15-02-2018

De IIoT-gateway naar uw machine

Machinebouwers die nieuwe businessmodellen willen uitbouwen willen meer dan alleen maar remote access tot hun machines. Ze hebben nood aan IIoT-gateways die hen in staat stellen om key performance indicators (kpi’s) te monitoren en te verzamelen voor analyse en predictief onderhoud. Dat is de eWON Flexy 205 in een notendop. Hij gooide alvast hoge ogen bij de voorstelling op SPS IPC drives. U kan terecht bij Bintz technics voor alle mogelijke informatie rond dit product.

Data. Daar draait het om in de industrie van vandaag. Machinebouwers zijn dan ook op zoek naar een manier om die data te kunnen oogsten voor analyse en predictief onderhoud op hun machines. De Flexy 205 werd daarom door eWON ontwikkeld als een geavanceerde internet data gateway die deze nieuwe diensten mogelijk maakt. Met datalogging, alarmfuncties, een ingebouwde webinterface, scripts en een verbeterde internetconnectiviteit heeft het toestel alles in huis om een modulaire gateway te worden die als IoT-instrument kan ingezet worden. De opgeslagen data kunnen eenvoudig opgehaald of doorgestuurd worden voor data-aggregatie en -analyse door middel van HTTPS, MQTT of FTP.

Minder onderhoudskosten, meer uptime
Met slechts één API oproep kunnen de gegevens van 1.000 machines verspreid over verschillende sites binnengehaald worden. Dankzij deze toegang tot realtime data in read-write modus kan men online beheer- en controletoepassingen uitwerken. De Flexy 205 ondersteunt tevens VPN remote access om gemakkelijk problemen met installaties van op afstand te kunnen oplossen. Alle PLC-protocollen zijn overigens ingebouwd. Ook wat betreft de beveiliging van het dataverkeer werd niks aan het toeval overgelaten. Dat gebeurt via Talk2M dat gecertificeerd is volgens ISO27001:2013. Met de Flexy 205 krijgt u dus een tool in handen om in alle vertrouwen de onderhoudskosten voor uw klanten gevoelig te reduceren en de beschikbaarheid van hun machines tegelijkertijd drastisch te verhogen.

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld Bintz Technics

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

FlenderIMU-F99