IIoT gateway
01:06
03-07-2018

IIoT gateway voor predictief onderhoud

Data is het nieuwe goud, als u ze kan benutten tenminste. Met de Flexy 205 lanceert eWON een veelzijdige Industrial Internet of Things (IIoT) gateway, speciaal ontworpen voor remote access en databeheer van installaties. Naast de standaard remote access toegang via de Talk2M cloud (free & pro versie) laat de oplossing ook toe om via DataMailbox de machinedata beheren. De IIoT gateway verzamelt op deze manier vitale KPI’s ten behoeve van analyse en predictief onderhoud.

IIoT gateway

Met de nieuwe Flexy 205 is het voor machinefabrikanten kinderspel om data uit diverse machines/installaties te verzamelen en te analyseren. Peter Baetens, managing director van Bintz dat de producten van eWON exclusief in België verdeelt: “Deze gegevens kunnen gemakkelijk in eigen systemen worden geïntegreerd met de speciaal daarvoor ontwikkelde Talk2M API’s. Dankzij het grote aantal ondersteunde industriële protocollen kan vanuit zowat elke PLC, HMI of ander IP-device data worden verzameld. Door de modulaire opbouw kan er bovendien aan specifieke connectiviteitsbehoeften worden voldaan. Zo beschikt de Flexy 205 over twee uitbreiding-slots die voor wifi, 4G of seriële communicatie kunnen worden ingezet.” 

IIoT gateway

Data eenvoudig gebruiken
Met de Flexy 205 wil eWON vooral perspectieven bieden voor het monitoren van KPI’s en het aanbieden van proactief onderhoud. “Twee belangrijke aspecten in de toekomstige service van machinefabrikanten”, vervolgt Baetens. “Bij eWON is er aan toekomstvisie zeker geen gebrek. Met het aansluitende IIoT solution provider programma is de Flexy 205 ook in de breedte de juiste keuze. Diverse softwareleveranciers maakten reeds via de open API stacks de connectie met het Talk2M cloud platform van eWON. Hierdoor kan de verzamelde machinedata op een eenvoudige manier worden gebruikt voor het opmaken van dashboards, rapporten of live data-analyse. Om geïnteresseerden met deze oplossing kennis te laten maken, organiseren we dit jaar samen met eWON drie FlexThink seminaries. Op deze events wordt aan de hand van concrete klantencases getoond hoe u met de Flexy 205 klaar bent voor opkomende IIoT-trends, zoals predictief onderhoud en assetmanagement.”   

Tekst Els Jonckheere  |  Beeld Bintz

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

BalluffKlepstanddetectie