IMU-F99

ProEXR File Description

00:33
16-02-2018

Inclinatiemeting met dynamische compensatie voor externe acceleratie

Conventionele inclinatiesensoren zijn gebaseerd op het principe van graviteitsmeting en verschaffen informatie over de hoekpositie van de sensor. Dit meetprincipe komt in het gedrang zodra de sensor onderhevig is aan externe krachten veroorzaakt door versnellen, remmen en bochten. Dit resulteert in meetfouten, die de nauwkeurigheid en de applicatieprestaties kunnen verminderen.

De IMU-F99 is speciaal ontworpen om te compenseren voor externe acceleratie en biedt, zelfs bij multidirectionele beweging, snelle nauwkeurige inclinatiemeting. Hij combineert een drieassige acceleratiesensor met een drieassige gyroscoop die via een intelligent Sensor Fusion Algoritme gelinkt worden. De ruwe data van beide sensorelementen kunnen uitgelezen worden, maar ook pregeconfigureerde data via het Fusion Algoritme.

IMU-F99

Maximaal bestand tegen omgevingsfactoren
Zijn robuuste compacte IP68/69 behuizing met beschermende montagebeugel biedt maximale duurzaamheid bij buitenopstelling. Dankzij de verhoging van het temperatuurbereik, EMC-immuniteit en schokbestendigheid tot 100 G werden E1 en GL approvals verkregen voor maritieme en mobiele toepassingen. Onder de vele toepassingsmogelijkheden vinden we onder andere stabilisatiesystemen voor bouwmachines, landbouwmachines, containerkranen, nivelleren van platvormen op oogstmachines, brandweerladders …

Tekst & beeld Pepperl+Fuchs

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

Laborama Expo 2018Indumation Network Event