Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuws

klaar voor een onvergetelijke editie

Nekkerhal

Tekst | Easyfairs

Beeld | Easyfairs

22 oktober 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Nieuwsgierig naar de toekomst van verpakken? Dan wordt u verwacht op Empack: het enige professionele verpakkingsevent in België voor iedereen die dag in, dag uit packaging ademt. Na een jaar niet op de kalender te hebben gestaan wegens corona, vindt het event opnieuw plaats in de Nekkerhal te Mechelen op 27 en 28 oktober 2021. Een unieke kans om inspiratie op te doen, oplossingen te vinden voor uw uitdagingen, waardevolle contacten te leggen en uw bedrijf toekomstklaar te maken.

Passion for packaging

What’s the next big thing in packaging? Op die vraag vindt u tijdens Empack 2021 zeker een antwoord. Empack richt de blik op de toekomst en focust op belangrijke thema’s zoals duurzaamheid en digitale transformatie. Daarnaast is dit dé moment om opnieuw te netwerken. Twee dagen lang kunnen meer dan 150 exposanten en 3.200 bezoekers naar hartenlust netwerken, inspiratie opdoen en hun ‘passion for packaging’ delen.

Professioneel kennisprogramma

Geen innovatie zonder knowhow. Daarom biedt Empack u een uitgebreid kennisprogramma aan. Tijdens de seminaries en workshops wordt er dieper ingegaan op hot topics in de verpakkingsindustrie zoals duurzaamheid, circulariteit, digitalisatie, packaging design,… Zo is er het programma ‘Groen Verpakken’ in samenwerking met Fost Plus, Universiteit Antwerpen en Carrefour, de Pack4Food Roadshow over circulair verpakken met behulp van kunststofverpakkingen, seminaries omtrent Design Impact and sustainability, cases rond driven packaging design, workshops rond digitaliseren en innoveren in het verpakkingsproces enzovoort.

Drie zones met speciale focus

Naast het aanbod van exposanten, seminaries en workshops zijn er drie zones ingericht met telkens een andere focus: Packaging Innovations: een dedicated zone op Empack met een apart seminarieprogramma omtrent packaging design. Vergeet zeker ook niet de Pentawards tentoonstelling te bezoeken, de afstudeerprojecten van de opleiding Brand & Packaging (Luca School of Arts) te bewonderen of deel te nemen aan het onderzoeksproject ‘Packlab: circulaire verpakkingen’ van de Arteveldehogeschool. Zoals u ziet is Packaging Innovations een niet-te-missen zone voor brand managers, marketeers, packaging designers …Contract Pack Pavilion: op dit paviljoen ontdekt u bedrijven die uw verpakkingsproces uit handen kunnen nemen.Take Out Corner: de place to be als u op zoek bent naar duurzame en gebruiksvriendelijke verpakkingen voor uw take away maaltijden.

Awards & netwerken

Tot slot vinden er ook twee awarduitreikingen en een netwerkdrink plaats op het einde van de eerste beursdag: de Trends Gazellen in packaging en de allereerste Verpakking & Label Award. De Trends Gazellen Awards huldigen snelgroeiende 
bedrijven of ‘Gazellen’ in drie verschillende catego­rieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen. De nieuwe verpakkingsprijs, de Verpakking & Label Award, omvat twee categorieën: intelligente verpakkingsmachines en innovatieve 
verpakkingen & verpakkingsmaterialen. Er zijn drie genomineerden per categorie. In de categorie verpakkingen en verpakkingsmaterialen zijn de genomineerden: de 100 rPET-fles van FrieslandCampina voor langhoudbare zuivel; Quazar, de unieke anti-counterfeitlabels van Reynders Labels en de FlatMap-verpakking, een combinatie van kartonnen vel en skinverpakking met MAP, van Sealpac/Ultrapac. Genomineerd in de categorie verpakkingsmachines zijn 
 Engilico met haar uiterste geavanceerde inspectie-apparatuur, de Zero Tape dispenser van Topa en innovatie dozenopzet en -vulmachine Packman van VDS Concepts. De winnaars worden tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekend gemaakt. Kortom, Empack is zoals elk jaar opnieuw een informatie- en netwerkplatform. Het volledige programma vindt u op www.empack.be.

Safe event

Op het event moet iedereen zich aanmelden met het Covid Safe Ticket. Bovendien draagt een CO2-meetsysteem voor de luchtkwaliteit in de hallen en een actieplan voor voldoende 
ventilatie bij tot uw veiligheid. Zo geniet u optimaal van uw bezoek

Bezoek gratis

Registreer u meteen via www.empack.be met code BAAQ1000 voor uw gratis ticket. U komt niet graag alleen? Nodig uw collega’s uit en registreer ze met dezelfde code.

Praktische informatie

Empack Mechelen 27 & 28 oktober 2021 Nekkerhal-Brussels North

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details