Platform over productie- en procesautomatisering
Productinformatie

Korte BLDC servomotor met diameter van 16 mm

Compact powerhouse voor veeleisende toepassingen De 1645 … BHS borstelloze DC-servomotor van FAULHABER legt de lat in zijn klasse hoger met een extreem korte responstijd, een hoog toerental en een hoge toegestane radiale belasting. De succesvolle BHx serie met een diameter van 16 mm wordt hiermee uitgebreid met een nog compactere versie, die nog maar […]

26 februari 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Compact powerhouse voor veeleisende toepassingen

De 1645 … BHS borstelloze DC-servomotor van FAULHABER legt de lat in zijn klasse hoger met een extreem korte responstijd, een hoog toerental en een hoge toegestane radiale belasting. De succesvolle BHx serie met een diameter van 16 mm wordt hiermee uitgebreid met een nog compactere versie, die nog maar 45 mm lang is. En net als de rest van het productaanbod wordt de extreem krachtige BLDC motor gekenmerkt door de geringe trilling en warmteontwikkeling. Daarom lijkt hij voorbestemd voor toepassingen die veel vermogen in een kleine ruimte vergen.

De BHx serie bestaat uit aaneensluitende, borstelloze high-performance motoren met 2-poolstechnologie en een diameter van 16 mm. Bij 100.000 rpm bereikt de nieuwe 1645 … BHS versie een significant hoger toerental in vergelijking met motoren van vergelijkbare grootte die al op de markt zijn. Hij bereikt bovendien topwaarden bij de maximale radiale belasting (18 N), vermogensdichtheid (58,5 W) en koppel (8 mNm). In combinatie met een geschikte planetaire tandwielkast kan de motor een zeer hoog koppel van 800 nNm leveren bij maar 12.000 rpm.

De 1645 … BHS mag over een reeks andere voordelen pochen. Bij een efficiëntie van 90% en minimale warmteontwikkeling en trillingen, is de motor zeer energie-efficiënt. De extreem korte responstijd is te danken aan de zeer lage mechanische starttijdconstante en rotortraagheid, naast zijn zeer hoge hoekversnelling. In combinatie met de vlakke helling van de toerental-koppelkromme (429 rpm/mNm) resulteert dit in het optimale draaigedrag van de motor, die hiermee zonder vertragingen fluctuerende outputvereisten kan bijhouden.

Digitale Hall-sensoren zijn ingebouwd. Optioneel is een incrementele encoder verkrijgbaar. Er is een breed aanbod aan verbindingsonderdelen verkrijgbaar voor uiteenlopende toepassingen, van Speed en Motion Controller tot bediening en tandwielkast. Het robuuste, compacte ontwerp en de uitstekende prestatiedata maken hem bijzonder geschikt voor veeleisende toepassingen die weinig ruimte voor een motor hebben. Typische voorbeelden zijn elektrische grijpers, kleine handgereedschappen, robotsystemen, laboratorium-automatisering en alle soorten mechatronische apparatuur.

De ‘grote broers’ van de 1645 … BHS – te weten de 1660 … BHS en BHT serie – kunnen worden gebruikt als er meer ruimte voor de installatie is. Ook deze bieden topprestaties in hun grootteklassen. De twee versies zijn geoptimaliseerd voor hoge snelheid (BHS) en hoog koppel (BHT).

Visit us at the Hannover Messe

Hall 15, Stand H29

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details