26525_nord-ie5plus-motor-print-kopieren

De nieuwe IE5+ synchroonmotoren zijn geschikt voor intralogistieke toepassingen als systeemoplossing met reductoren en omvormers van NORD DRIVESYSTEMS.

00:50
04-05-2020

Kostenbesparing door efficiënte energiebesparende motoren

NORD DRIVESYSTEMS heeft een nieuwe synchroonmotor ontwikkeld met een aanzienlijk hogere energie-efficiëntie (IE5+). Het is een aanvulling op de gestandaardiseerde motorreductorvarianten van de LogiDrive systemen en is met name geschikt om het aantal varianten te verlagen. Dit maakt de IE5+ synchroonmotor uitermate geschikt voor gebruik in de intralogistiek.

De energiezuinige permanentmagneet synchroonmotor van de nieuwste generatie heeft aanzienlijk lagere verliezen dan de huidige IE4 serie. De gladde motor, zonder ventilator, realiseert zijn hoge efficiëntie, die soms fors uitstijgt boven de efficiëntieklasse IE5, via een breed koppelbereik en is optimaal geschikt voor bedrijf in deellastbereik. De compacte IE5+ motor biedt een hoge vermogensdichtheid met kleinere inbouwmaten, en wordt in eerste instantie geïntroduceerd met een bouwgrootte voor een vermogensbereik van 0,35 tot 1,1 kW met een continu koppel van 1,6 tot 4,8 Nm en snelheden van 0 tot 2100 min-1. Directe motorbevestiging en NEMA- en IEC-motorbevestiging zijn beschikbaar. Een geïntegreerde encoder en een geïntegreerde mechanische rem zijn optioneel leverbaar.

Door het constante koppel over een breed toerentalbereik maken de IE5+-motoren een gerichte reductie van het aantal varianten mogelijk. Dit minimaliseert administratieve kosten en biedt de mogelijkheid tot gestroomlijnder productie-, logistieke, opslag- en serviceprocessen. De nieuwe IE5+ generatie motoren combineert niet alleen de voordelen van een modulair systeem en hogere efficiëntie met de mogelijkheden om het aantal varianten te verlagen, maar betaalt zichzelf ook in korte tijd terug. De nieuwe IE5+ motor kan worden gecombineerd met NORD reductoren en aandrijfelektronica als een modulair systeem en zal vanaf het tweede kwartaal van 2020 leverbaar zijn.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

pm5819-1-kopierenProfessional Engineer Works on a Computer with a 3D CAD Software and Tests the Electric Car Chassis Prototype with Wheels, Batteries and Engine Standing in a High Tech Development Laboratory.