Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuws

Leuze België wordt 30 jaar

21 mei 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Leuze electronic nv/sa België is een van de 21 buitenlandse dochterondernemingen van Leuze wereldwijd. De oprichting in 1991 was een belangrijke stap in de internationalisering van de Leuze electronic Groep – “The Sensor People”, zo worden de medewerkers van de Leuze electronic Groep genoemd. Vandaag werken er wereldwijd meer dan 1.200 voor de sensorexpert.

Op deze foto: het Belgische team André Mateusen, Luc Malfroid en Julien Melchior rond de huidige Benelux Managing Director Rob Vrijburg.

De Leuze electronic Groep heeft wereldwijd 21 dochterondernemingen. Haar Belgische service- en verkoopmaatschappij viert in juni haar 30e verjaardag.

Lokale nabijheid en jarenlange ervaring

Na de oprichting van de Leuze-dochteronderneming in Nederland in 1987 werd in 1991 ook een Leuze-dochteronderneming in België opgericht. De eerste twee decennia stond algemeen directeur Philippe Meeus aan het hoofd van het Belgische service- en verkoopbedrijf. Tot aan zijn pensionering vorig jaar maakte hij actief deel uit van het Benelux-team en droeg hij met zijn jarenlange ervaring en grote inzet bij aan de verdere ontwikkeling van de verkoopmaatschappij in Machelen. Vandaag leidt Rob Vrijburg als Managing Director het wel en wee van beide Benelux filialen. Sinds begin dit jaar is hij gevestigd in het nieuw betrokken pand in Geldermalsen, Nederland. Net als zijn voorganger maakt hij sinds de oprichting van de twee nationale bedrijven deel uit van het Benelux Sensor People team en beschikt hij over uitgebreide markt- en branchekennis.

Diepgaande applicatiekennis en gedetailleerde marktkennis

Net als de hele Leuze electronic Groep groeit ook het Belgische service- en verkoopbedrijf al vele jaren bovengemiddeld snel. Samen met hun klanten geven de Sensor People in de Benelux actief vorm aan de veranderingen in de branche en creëren zo de innovaties van morgen. Samen met hun klanten vinden zij de beste oplossing voor hun sensortoepassing.

Met nieuwsgierigheid en vastberadenheid zijn de sensormensen van Leuze al meer dan 50 jaar vernieuwers op het gebied van technologische mijlpalen in de industriële automatisering. Ze worden gedreven door het succes van hun klanten. Gisteren. Vandaag. Morgen.

Het productassortiment van Leuze omvat schakel- en meetsensoren, identificatiesystemen, datatransmissie- en beeldverwerkingsoplossingen en machineveiligheidscomponenten en -systemen. De focus van hun werk ligt op de gebieden van intralogistiek, verpakking, gereedschapsmachines, automobielindustrie en laboratoriumautomatisering. Leuze werd in 1963 opgericht, met het hoofdkantoor in Owen/Teck in Zuid-Duitsland. Vandaag de dag zijn er meer dan 1.200 Sensor-Mensen over de hele wereld die met veel ervaring en toewijding werken aan het duurzame succes van hun klanten in een veranderende industrie – of het nu in de technologische competentiecentra is of in een van de 20 verkoopbedrijven die door meer dan 40 internationale distributeurs worden ondersteund.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details