Platform over productie- en procesautomatisering
Productinformatie

Lichaamstemperatuurmeting van Siemens vermindert risico op infectie in gebouwen

Siemens Smart Infrastructure kondigde de lancering van Siveillance Thermal Shield aan. Dat is een oplossingenpakket waarmee de lichaamstemperatuur van een...

im2020040267si-presse-kopieren

19 mei 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

0 Contactloze temperatuurmeting aan de hoofdingang van een gebouw

0 Geïntegreerd in de workflow van bestaande beveiligings- en toegangsoplossingen

0 Verhoogt de bescherming van de gebruikers van een gebouw

Siemens Smart Infrastructure kondigde de lancering van Siveillance Thermal Shield aan. Dat is een oplossingenpakket waarmee de lichaamstemperatuur van een persoon die een gebouw wil betreden snel gemeten wordt. Het laat ook toe de resultaten te integreren in de video- en toegangssystemen van een bedrijf. De lichaamstemperatuur wordt met warmtebeeldcamera’s op een contactloze manier gemeten op een afstand van maximaal twee meter. Zo wordt de veiligheid van het beveiligingspersoneel gegarandeerd. Als uit het cameraonderzoek blijkt dat iemand een verhoogde lichaamstemperatuur heeft, moet een tweede onderzoek worden uitgevoerd. Dat gebeurt aan de hand van een medische thermometer die de bevinding al dan niet zal bevestigen.

Het oplossingenpakket integreert de externe warmtebeeldcamera met het Siveillance Video-beveiligingsplatform en met andere beveiligingssystemen van Siemens. Zo kunnen de metingen naadloos geïntegreerd worden in de workflow van de beveiligingsoplossingen van een bedrijf. Door Siveillance Thermal Shield te gebruiken aan de ingang van bijvoorbeeld een fabrieksgebouw kunnen medewerkers snel en eenvoudig gescreend worden als onderdeel van routinetoegangscontroles. Dat is vooral nuttig in de voedingsindustrie, waar de COVID-19-pandemie de productie heeft bemoeilijkt. Het kan ook toegepast worden in onder andere ziekenhuizen en op grensovergangen.

“Siveillance Thermal Shield verhoogt de veiligheid van alle gebruikers van een gebouw of een faciliteit”, aldus Joachim Langenscheid, Europees verantwoordelijke Solution and Service Portfolio bij Siemens Smart Infrastructure. “We adviseren bedrijven ook over hoe ze Thermal Shield kunnen gebruiken voor hun sectorspecifieke toepassingen om zo hun beveiligingssystemen en -procedures te optimaliseren. Daarnaast ondersteunen we hen bij de technische implementatie.”

Om een maximale nauwkeurigheid te verzekeren, meten de camera’s de lichaamstemperatuur ter hoogte van de ogen. Een positief resultaat activeert akoestische en visuele alarmen. De temperatuur van elke persoon wordt afzonderlijk gemeten om nauwkeurige en betrouwbare resultaten te garanderen. Als blijkt dat een persoon een verhoogde lichaamstemperatuur heeft en die bevinding bevestigd wordt door een tweede onderzoek met een medische thermometer, worden de volgende stappen die bepaald zijn in de workflows automatisch geïnitieerd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%