Platform over productie- en procesautomatisering
Motion, Gears & Drives

MAXXDRIVE® industriële reductoren – NORD’s sterkste voor elke situatie

In combinatie met het omvangrijke programma aan opties maakt het modulaire systeem het mogelijk om perfect op elkaar afgestemde aandrijfsystemen voor zware toepassingen, zoals transportbanden of roerwerken, in te plannen.

22 oktober 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het complete programma MAXXDRIVE® parallelle en haakse reductoren van NORD DRIVESYSTEMS biedt hoge uitgaande koppels van 15 tot 280 kNm in 11 bouwgroottes. Als uitbreiding op deze bewezen standaardserie levert NORD DRIVESYSTEMS nu de nieuwe MAXXDRIVE® XT serie haakse reductoren in thermisch geoptimaliseerde uitvoering in zeven bouwgroottes van 15 tot 75 kNm.

Het hoogwaardige programma MAXXDRIVE® industriële reductoren op basis van het NORD-modulaire systeem omvat alle industriële toepassingsgebieden tot 280 kNm.

MAXXDRIVE® industriële reductoren worden toegepast wanneer hoge uitgaande koppels en vermogens vereist zijn. In combinatie met de juiste accessoires biedt MAXXDRIVE® voor elk project een technisch en economisch perfecte aandrijfoplossing.

De uitgebreide configuratie- en montagemogelijkheden van de MAXXDRIVE® industriële tandwielkast maken zowel standaard als maatwerk aandrijfoplossingen mogelijk. De combinatie van motor, reductor, koppeling en remsysteem resulteert bijvoorbeeld in exact geplande complete units die bedrijfsklaar worden geleverd, gemonteerd op een motorbasis of frame. Alternatief kan de motor ook door middel van een IEC/NEMA adapter bevestigd worden .

Door de grote variëteit aan beschikbare flensbevestigingen en asuitvoeringen is een optimale afstemming op de toepassing van de klant mogelijk. Het mechanische en thermische ontwerp van alle NORD industriële reductoren is altijd gebaseerd op de bestaande bedrijfsdata van de toepassing en op de omgevingscondities ter plaatse. Zo zorgt het MAXXDRIVE® programma voor maximale individualisering en creëert het aandrijfsystemen die voldoen aan de hoogste eisen wat betreft betrouwbaarheid en lange levensduur.

Veelheid aan opties voor maatwerk toepassingen

Typische MAXXDRIVE® toepassingen zijn transportbandaandrijvingen, bestaande uit een elektromotor, een koppeling en een industriële reductor met axiale ventilator. De primaire focus ligt hier op voldoende warmteafvoer om de hoogste thermische vermogens mogelijk te maken. De nieuwe MAXXDRIVE® XT industriële reductoren zijn, met hun zwaar geribbelde behuizingen, hiervoor uitermate geschikt. Het vermogens- en toerentalbereik van deze tweetraps haakse reductoren werden speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarvoor kleine overbrengingsverhoudingen in combinatie met hoge vermogens vereist zijn. De uitgaande koppels van de MAXXDRIVE® XT serie liggen tussen 15 en 75 kNm bij overbrengingsverhoudingen van 6,3 tot 22,4. MAXXDRIVE® XT industriële reductoren zijn verkrijgbaar in zeven bouwgroottes voor vermogens van 50 tot 1.500 kW. 

Een andere typische toepassing voor de performante industriële reductoren van NORD, zijn aandrijvingen voor meng- en roerprocessen. Door de compacte en robuuste MAXXDRIVE® industriële reductor uit te rusten met versterkte lager- en flensuitvoeringen (VL2/KL2 – VL6/KL6) kan de aandrijving optimaal worden aangepast aan de asbelastingen. Dichtingsloze IEC/NEMA adapters (SAFOMI) en een TRUE DRYWELL afdichting op de uitgaande as zorgen voor de hoogst mogelijke bedrijfszekerheid. Het complete aandrijfsysteem – van NORD elektromotoren tot flensverbindingen – wordt als inbouwklare unit geleverd, die moeiteloos op de applicatie kan worden gemonteerd.

Genetwerkte onderhoudsconcepten

NORD levert daarnaast innovatieve predictieve onderhoudsconcepten die speciaal zijn ontwikkeld voor MAXXDRIVE® industriële reductoren. De NORD frequentieomvormer is hierbij een essentiële component. De in de omvormer beschikbare statusdata kunnen worden doorgegeven aan een hoger besturingsniveau of direct aan een veilige cloud. De omvormer kan ook externe sensordata registreren voor het monitoren van trillingen of voor het meten van de temperatuur in het oliebad. Veranderingen in de systeemconditie kunnen in een vroeg stadium worden gedetecteerd (condition monitoring) en predictief onderhoud kan bijtijds worden ingepland.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details