Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuws

MAXXDRIVE® XT industriële reductoren.- Krachtige aandrijving voor krachtige transportbanden

De tweetraps haakse MAXXDRIVE® XT reductoren van NORD zijn bij uitstek geschikt voor transportbandsystemen in zware bulkbehandelingstoepassingen in de stortgoedindustrie....

28 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De tweetraps haakse MAXXDRIVE® XT reductoren van NORD zijn bij uitstek geschikt voor transportbandsystemen in zware bulkbehandelingstoepassingen in de stortgoedindustrie. Ze zijn leverbaar in zeven bouwgroottes voor vermogens van 50 tot 1.500 kW met uitgaande koppels tussen 15 en 75 kNm.

De industriële MAXXDRIVE® XT reductoren van NORD hebben een hoge thermische capaciteit zonder externe koeling. Ze houden de transportsystemen ook onder de zwaarste omstandigheden draaiende en zorgen voor een soepele materiaalstroom. Dankzij de constructie met diepe koelribben, geoptimaliseerde axiale waaiers en luchtstroomgeleiders, is er geen aanvullende koeling nodig. Grote rollagers en grote asafstanden maken hoge belastingen mogelijk en verlengen de levensduur van de componenten. De nieuwste MAXXDRIVE® XT generatie vult de MAXXDRIVE serie aan met een toepassingsgerichte geoptimaliseerde tweetraps haakse reductor, die bijzonder geschikt is voor transportbandsystemen en individueel kan worden aangepast aan specifieke toepassingen. Het vermogens- en toerentalbereik is speciaal toegesneden op industrieën waar kleine reductieverhoudingen in combinatie met hoge vermogens vereist zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval in de stortgoed- en mijnindustrie. Daar zijn zeer robuuste oplossingen nodig die bestand zijn tegen vuil, en betrouwbaar zijn onder ruwe bedrijfsomstandigheden. Dit vereist speciale afdichtingsconcepten die zo min mogelijk onderhoud vergen.

Modulair systeem voor efficiënte transportbanden

Het door NORD DRIVESYSTEMS afgestemde modulaire systeem is gebaseerd op een uitgebreide reeks frequentieomvormers, motoren en reductoren, naast koppelings- en remsystemen – elk met een grote verscheidenheid aan opties en functies. Of het nu gaat om transportbandsystemen, mengers, molens, sorteertrommels of brekers, de industriële MAXXDRIVE® reductoren van NORD DRIVESYSTEMS realiseren hoge uitgaande koppels en bewijzen zich al meer dan tien jaar in zware toepassingen. In het algemeen produceert NORD motorreductoren voor horizontale en verticale transportsystemen in een eendelige behuizing die extreem hoge krachten en koppelbelastingen kan weerstaan. Dit geldt eveneens voor de uiterst krachtige industriële reductoren tot 250.000 Nm, nodig bij zeer steile transporthellingen en voor het transport van grote materiaalhoeveelheden. Offset van de as maakt een zeer compact ontwerp mogelijk, alsmede toepassing van grotere rollagers die een langere levensduur van de lagers garanderen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%