NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Naadloze communicatie tussen verschillende platformen
Johny Vangeel en James Jonckers: “Bedrijven hebben veel data ter beschikking, maar verspreid over verschillende systemen. ProSoft koppelt alles aan elkaar gekoppeld worden om echt slimmer te worden.”

Naadloze communicatie tussen verschillende platformen

ProSoft is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in technologie die het mogelijk maakt om, al dan niet draadloos, informatie uit te wisselen tussen verschillende sturingen. Met de komst van geprefereerde partner Routeco naar België, wil ProSoft ook voor nog meer Belgische machinebouwers van toegevoegde waarde zijn. Routeco heeft met ProSoft dan weer een kant-en-klaar verlengstuk in huis voor de automatiseringsoplossingen van Rockwell Automation, maar dat tegelijk ook andere platformen beter laat communiceren.

Hoe beter uw installaties met elkaar kunnen praten, hoe eenvoudiger het wordt om de productiviteit op te drijven en kosten en downtime te verlagen. Dat is het uitgangspunt waarmee ProSoft 25 jaar geleden al aan de slag ging om zijn klanten hun machines beter te laten presteren. Vandaag, te midden het Industrie 4.0-tijdperk, is dat relevanter dan ooit. ProSoft regional sales manager South Europe Gauthier Lesage: “We hebben de protocollen om ongeacht welke PLC, ongeacht welk merk communicatie mogelijk te maken en dat in elke industrie. Een nichemarkt, maar wel een die volop in beweging is. Weinig industriële bedrijven zijn immers gestandaardiseerd op één fabrikant. En je ziet nu toch dat machines van hun eiland afraken en geïntegreerd worden in één netwerk. Wij zorgen ervoor dat de communicatie gesynchroniseerd kan verlopen met merkonafhankelijke gateways.”

RadioLinx combineert weinig bandbreedte, korte responstijden en veiligheid in één draadloze oplossing.

Service in het DNA

Routeco is daarom bijzonder fier op een partner als ProSoft in zijn portfolio. “Niet in het minst omdat de IoT-modules van ProSoft perfect aansluiten op de oplossingen van Rockwell Automation, waar we ook als geprefereerde partner voor optreden. Het zijn bijzonder complementaire producten, maar ze kunnen evenzeer overweg met andere sturingen en platformen. Voor ons betekent het dat we met een bijzonder sterk aanbod naar de markt kunnen stappen”, vat Routeco country director James Jonckers samen. Wat de synergie tussen Routeco en ProSoft het beste illustreert is de technische ondersteuning. “Communicatieprotocollen zijn niet de makkelijkste materie voor machinebouwers of eindgebruikers. Service voor- en na verkoop zijn dan ook essentieel. Wij willen als verdeler de klant als eerstelijnshulp toegang geven tot de kennis die nodig is om zijn toepassing te doen slagen. Om te zorgen dat hardware en software naadloos integreren als eigen fabricaat. Voor diepgaandere problemen kunnen we trouwens rekenen op de support van ProSoft. Maar we willen echt inzetten op het uitbouwen van kennis in ons team de komende jaren, zodat we zelf specialist worden in de materie”, vult Routeco sales manager Johny Vangeel aan.

ProSoft zorgt ervoor dat de communicatie tussen machines en sturingen gesynchroniseerd kan verlopen met merkonafhankelijke gateways

Data samenbrengen

Die ervaring is al volop in opbouw. Sinds zijn start in 2020 realiseerde Routeco samen met ProSoft al enkele mooie projecten. “Dat is het mooie aan de samenwerking. De Rockwell Automation wereld is onze thuisbasis, daarin zijn we goed gekend. Door Prosoft krijgen we ook toegang tot bedrijven die misschien niet met Rockwell Automation oplossingen werken, maar wel dezelfde noden hebben om de vertaalslag tussen machines te maken. Ook voor hen kunnen we zorgen voor een diepe integratie. Routeco staat in voor de testen in the field en de logistieke samenwerking. Wij ondersteunen met knowhow en extra materiaal waar nodig. Dat loopt goed en je ziet dat ze het snel in de vingers krijgen. Binnen twee jaar kunnen ze het misschien wel al beter dan wij”, vertelt Lesage met een knipoog. “Dat is in elk geval onze ambitie”, onderstreept Vangeel. “De komende maanden en jaren gaan we investeren in extra medewerkers om dit succesverhaal uit te bouwen want we voelen dat er een nood is in de markt. Bedrijven hebben wel vaak heel veel data ter beschikking, maar verspreid over verschillende systemen. Met de oplossingen van ProSoft kan alles aan elkaar gekoppeld worden om echt slimmer te worden”, besluit Jonckers. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.