Apex Dynamics
01:06
23-03-2017

NEMA maatvoering leverbaar op diverse Apex Dynamics tandwielkasten

Apex Dynamics levert diverse medium- en high-end tandwielkasten met NEMA maatvoering aan de uitgaande kant. Deze tandwielkasten zijn uitgevoerd met een NEMA kopflens, maar dan wel met een metrische uitgaande as. De tandwielkasten zijn als ‘drop-in’ breed inzetbaar in diverse toepassingen. Vanzelfsprekend zijn alle Apex Dynamics reductoren te gebruiken in combinatie met NEMA stappen- en servomotoren. Alle tandwielkasten zijn uit voorraad leverbaar binnen twee weken.

De NEMA maatvoering is een standaard die buiten de Verenigde Staten hoofdzakelijk overgenomen is door Aziatische producenten en machinebouwers. De in Europa niet gangbare Imperiale maatvoering zorgt dan ook af en toe voor uitdagingen bij onze relaties. Deze zorg namen wij graag weg, daarom ontwikkelde Apex Dynamics aangepaste adapterplaten en kopflenzen.

NEMA maatvoering bij Apex Dynamics tandwielkasten
Tandwielkasten die gecombineerd worden met NEMA stappen- en servomotoren worden geleverd met een adapterplaat aan de ingaande zijde. Het gaat hier specifiek om stappen- en servomotoren met B5 flens in de bouwgrootte’s 17, 23, 34, 42 en 56.

Tandwielkasten die toegepast worden in applicaties die aan de uitgaande kant werken met de NEMA maatvoering worden uitgevoerd met een NEMA 23, 34, 42 en 56 kopflens en een metrische uitgaande as. Het betreft de PEII, PEIIR, AE en AER series van rechte en haakse tandwielkasten, leverbaar met ratio 3:1 tot en met 200:1 en met een speling van < 6 boogminuten. Dit is de laagste verdraaispeling van alle leveranciers van planetaire NEMA-tandwielkasten

NEMA
NEMA staat voor het in 1926 opgerichte “National Electrical Manufacturers Association” en is een Amerikaans overkoepelend orgaan voor de elektrotechnische industrie met c.a. 450 Amerikaanse leden. Deze leden zijn producenten van o.a. motoren, generatoren, tandwielkasten, schakelaars, etc. (Leden zijn bv Eaton, General Electric, WAGO, etc.). NEMA heeft sinds die tijd ca 600 standaarden en talloze documenten, whitepapers en voorkeuren gepubliceerd.

Apex Dynamics loopt harder
Apex Dynamics uit Helmond  is sinds 2006 dé leverancier in de Benelux van spelingarme tandwielkasten, rondsels en tandheugels. Wij staan bekend om het leveren van service op het allerhoogste niveau en dat begint bij het enthousiast, intensief en persoonlijk onderhouden van contact met al onze klanten en partners.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

ruimteWorkmo vloerschalen