Platform over productie- en procesautomatisering
Sensor & Vision

Nieuw portfolio inductieve veiligheidssensoren van Pepperl+Fuchs

De nieuwe familie van veiligheidssensoren van Pepperl + Fuchs – de uitvinder van de inductieve naderingssensor – omvat vier cilindrische en rechthoekige uitvoeringen met kabel- en stekkerverbinding. De sensoren zijn TÜV-gecertificeerd in overeenstemming met de Machinerichtlijn (EN 13849) Performance Level PLd, Categorie 2 en SIL 2. Ze worden gebruikt om machines en installatiecomponenten te beveiligen, […]

mac0008784_rgb-kopieren

8 april 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De nieuwe familie van veiligheidssensoren van Pepperl + Fuchs – de uitvinder van de inductieve naderingssensor – omvat vier cilindrische en rechthoekige uitvoeringen met kabel- en stekkerverbinding. De sensoren zijn TÜV-gecertificeerd in overeenstemming met de Machinerichtlijn (EN 13849) Performance Level PLd, Categorie 2 en SIL 2. Ze worden gebruikt om machines en installatiecomponenten te beveiligen, evenals voor betrouwbare positiedetectie binnen deze omgeving. Uitvoeringen van deze inductieve sensoren met een verhoogd temperatuurbereik, verhoogde EMC-weerstand en E1-goedkeuring voor het gebruik van mobiele machines en voertuigen in veiligheidskritieke gebieden ronden dit nieuwe gamma af.

Deze veiligheidsafstandssensoren vereisen geen van code voorzien doel en kunnen daarom worden gebruikt met standaard metalen actuatoren. De sensoren van Pepperl + Fuchs hebben geen blinde zone en kunnen daarom eenvoudig en zonder extra aanpassing gemonteerd worden.

De sensoren zijn uitgerust met gestandaardiseerde OSSD-uitgangen (Output Signal Switching Device) voor signalen en diagnoses die kunnen worden aangesloten op een veiligheidsmodule of een overeenkomstig bedieningspaneel.

De inductieve veiligheidssensoren van Pepperl + Fuchs hebben zeer hoge karakteristieke veiligheidsstandaarden vanwege de ingezette elektronica. Daardoor zijn er minder inspecties van de goede werking vereist en verloopt de integratie in het veiligheidsconcept aanzienlijk eenvoudiger.

Automatisering is onze wereld. Een perfecte applicatieoplossing is ons streven. De bereidheid om ondernemersrisico ́s te nemen, een pioniersgeest en een vast geloof in eigen inventieve krachten – het waren de fundamenten waarop Walter Pepperl en Ludwig Fuchs in 1945 hun radioreparatiebedrijf in Mannheim startten. Hun uitvinding van de benaderingschakelaar enkele jaren later vormde het bewijs van hun kunnen. Het was tevens het startpunt van een succesverhaal dat bepaald is door hechte klantenrelaties en innovatieve automatiseringstechnologieën en -processen. Toen, zowel als nu, is onze focus doelbewust gericht op de individuele behoeften van elke klant. Als pionier op het gebied van de elektrische explosiebeveiliging, zowel als toonaangevende innovator van zeer efficiënte sensoren – de nauwe communicatie met onze klanten is wat ons uiteindelijk heeft gemaakt tot een koploper op het terrein van de automatiseringstechnologie. Ons hoofddoel is het combineren van geavanceerde technologieën en uitgebreide diensten voor het optimaliseren van de processen en toepassingen van onze klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze website: www.pepperl-fuchs.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%