HMI-schermen
01:07
29-11-2018

Nieuwe HMI-schermen met vele mogelijkheden

De bediening van machines en processen gebeurt steeds vaker met een HMI-aanraakscherm. Deze moeten natuurlijk tegen een stootje kunnen. Robuust, waterdicht en bestand tegen extreme temperaturen zijn essentiële karakteristieken. Met de nieuwe HMI-ECO reeks speelt Wieland Electric perfect op deze behoefte in, want de drie aanraakschermen zijn echte industriële werkpaarden.

De HMI-ECO reeks bestaat in de formaten 4,3”, 7” en 10”, allen met een temperatuurbereik van -20 tot 60 °C. Ze bieden een beschermingsgraad van IP65 en beschikken over een robuuste behuizing waarmee ze zelfs in de meest extreme industriële omgeving een duurzame werking garanderen. De panelen sluiten naadloos aan op de bestaande veiligheidscontrollers SamosPro en SamosPro Plus. Gunther Van Duyse, managing director van Atem Wieland: “Dankzij de bijhorende software HMIPlan en de aanwezige Modbus aansluiting kunnen beide toestellen snel en eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld om machines te bedienen, veiligheidsfuncties te diagnosticeren en de status van de controller te controleren. Met een simpele muisklik kunnen de variabelen tussen SamosPlan en HMIplan worden uitgewisseld. En voor de koppeling met automatiseringsproducten van andere fabrikanten hebben we meer dan veertig softwaredrivers ter beschikking.”

HMI-schermen
Dankzij hun robuuste behuizing wordt zelfs in de meest extreme industriële omgeving een duurzame werking gegarandeerd.

Heel wat troeven
Het HMI-paneel kan individueel per controller worden gebruikt, maar ook over verschillende controllers op verschillende plaatsen worden verdeeld. Dankzij een uitgebreide database met standaardafbeeldingen (lampjes, drukknoppen, machineonderdelen …) is een snelle opstart mogelijk. Een remanent geheugen laat dan weer toe om kritische data (zoals counters) op te slaan. Het is mogelijk om op verschillende niveaus (gebruiker, maintenance, programmeur …) paswoorden in te stellen, wat een hoge veiligheidsgraad garandeert. Ten slotte laten de aanwezige datalogger en receptfunctie toe om ook andere dan veiligheidsgerelateerde functies te bedienen. Van Duyse: “Wie een voldoende groot volume afneemt, kan er zelfs voor kiezen om de HMI-units te personaliseren met bijvoorbeeld een logo. Hierbij krijgen ze per toestel een gepersonaliseerd artikelnummer.”     

Tekst Els Jonckheere  |  Beeld Wieland Electric
Uitgelichte afbeelding: 
De HMI-ECO reeks bestaat in de formaten 4,3”, 7” en 10”, allen met een temperatuurbereik van -20 tot 60 °C.

Industrial Automation partners

Mechanische engineering