Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Productinformatie

Nieuwe inductieve sensor: grote schakelafstanden in alle inbouwsituaties

mac0009856_rgb_0002-kopieren

23 juli 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Inductieve sensoren zijn nog steeds de eerste keuze om metalen voorwerpen te detecteren. Conventionele benaderingsschakelaars hebben echter één ding gemeenschappelijk: bij een grotere afstand tot de target wordt de sensor gevoeliger voor het te detecteren voorwerp en beïnvloedt het metaal rond de inbouwinstallatie de schakelafstand. Active Shielding Technology van Pepperl+Fuchs is een oplossing voor dit probleem. De nieuwe technologie maakt grote schakelafstanden mogelijk, in alle mogelijke inbouwsituaties. Hierdoor is het gemakkelijker om apparatuur te ontwerpen en bespaart u tijd en geld.

De inbouwinstallatie en het omringende materiaal kunnen het elektromagnetische veld van een benaderingsschakelaar beïnvloeden. De sensor zelf wordt beïnvloed door de installatie, waardoor de schakelafstand en dus ook het meetresultaat wijzigen. Om de invloed van deze externe factoren te compenseren heeft Pepperl+Fuchs een nieuwe technologie ontwikkeld en voor de eerste keer in de Varikont serie geïntegreerd. Inductieve sensoren met Active Shielding detecteren de installatieomgeving en behouden een constante schakelafstand, onafhankelijk van het omringende materiaal. Ze zijn beschikbaar in versies met schakelafstanden van 30 mm voor inbouwmontage en 50 mm voor opbouwmontage.  Beide modellen kunnen vlot geïnstalleerd worden en laten ook lange afstanden tot het detectievoorwerp toe. Hun regelbare sensorkop is voorzien van leds op de hoeken die vanuit alle standpunten zichtbaar zijn. Daardoor kan de status altijd gecheckt worden.

Extra spoel compenseert de omgevingsfactoren

Om de schakelafstanden lang te houden, werd er een extra spoel in de sensoren geïntegreerd. Zoals bij conventionele inductieve naderingsschakelaars zorgt de eerste spoel ervoor dat de target gedetecteerd wordt. Ondertussen meet de nieuwe extra spoel de omgeving van de sensor, zoals de inbouwinstallatie en het omgevingsmateriaal. Deze extra informatie wordt dan gebruikt om de beïnvloeding door de omgevingsfactoren te compenseren. Dat zorgt voor een gemakkelijkere planning van de integratie en een optimaal gebruik van mechanische toleranties.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details