Platform over productie- en procesautomatisering
Services & Solutions

Nieuwe panel pc’s waken mee over uitgesproken smaak van bier

In Enschede hebben ze al meer dan 400 jaar een traditie van bier brouwen. Eigen overtuiging en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten...

brw_bd_front_view_008-kopieren

24 juli 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

In Enschede hebben ze al meer dan 400 jaar een traditie van bier brouwen. Eigen overtuiging en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten staan centraal in het pad dat Grolsch heeft uitgestippeld. Het staat garant voor een uitgesproken smaak. Om in de productie de machines te bedienen en te waken over de kwaliteit van de Grolsch bieren, prijken sinds kort de AAEON panel pc’s van DOBIT. Een oplossing die garant staat voor een eenvoudige bediening en een aanzienlijk snelle responstijd.

Het beste biermerk van Nederland. Zo omschrijft Freddy Groeneveld, ingenieur bij Grolsch, trots zijn bedrijf. Grolsch staat bekend om 400 jaar vakmanschap en meesterschap. Eerst in de Grolsch Premium Pilsner, maar sinds jaar en dag brouwen ze in het oosten van Nederland ook diverse speciaalbieren. Elk volgens een eigen signatuur, maar altijd met een typisch Grolsch karakter: vol van smaak en rijk aan ingrediënten. Vandaag gaat het op jaarbasis om een volume van ongeveer 3 miljoen hl. Groeneveld: “Dat is bestemd voor zowel de Nederlandse markt als de export. Alles wordt sinds 2004 gebrouwen in een nieuwe brouwerij, volgens 400 jaar oude traditie, maar met de modernste technologie.” Daar horen ook beeldschermen bij voor een visuele bediening van de machines voor de operatoren. De schermen zijn gekoppeld aan een PLC of MES-server. Omdat ze echter uitgefaseerd werden en er geen reserveonderdelen meer beschikbaar waren, keek Grolsch uit naar een nieuwe oplossing.

Om in de productie de machines te bedienen en te waken over de kwaliteit van de Grolsch bieren, prijken sinds kort de AAEON panel pc’s van DOBIT.

 

Compacte oplossing, lange ondersteuning

De brouwerij mocht dan in 2004 gloednieuw zijn. Door de jaren heen, intussen ook al zestien, kwam er wel allerhande hardware bij, wat leidde tot een allegaartje binnen de productie. Voor Grolsch was het daarom belangrijk om te kunnen standaardiseren op de nieuwe schermen. Bovendien moest de gekozen oplossing voor langere tijd ondersteuning bieden. “We kwamen al snel uit bij DOBIT”, vertelt Groeneveld. “Na een gesprek hier ter plaatse waren we meteen overtuigd van het AAEON scherm en de expertise in het team van DOBIT.” DOBIT biedt als officiële verdeler van de AAEON panel pc’s, boxer pc’s en touchscreens een robuuste oplossing voor de industriële markt. Voor Grolsch werd het de AAEON 15” panel pc Omni-3155-BT. Een bijzonder compacte panel pc en dat was ook nodig. “Om de nieuwe schermen in de bestaande lessenaars in te bouwen was er niet veel ruimte beschikbaar. Dat waren nog combipanels, nu hebben we daar echte panel pc’s voor in ruil. Dus dat de oplossing bijzonder compact was, was een belangrijke voorwaarde.”

Vandaag produceert Grolsch op jaarbasis een volume van ongeveer 3 miljoen hl.

 

Bijzonder snelle responstijd

Vorig jaar werden de eerste AAEON schermen geleverd. Systematisch zullen ze de komende jaren overal in de productie de oude schermen vervangen. “DOBIT is onze nieuwe standaard”, verduidelijkt Groeneveld. “En dit tot grote tevredenheid van onze operatoren. Bij hen valt vooral de aanzienlijk snellere responstijd in de smaak. De bediening gebeurt overigens zonder handschoenen. Er hoeft niet rechtstreeks op de schermen gereinigd worden, dus volstond een IP65-front.” Groeneveld was ook bijzonder enthousiast over de implementatie. “Die is werkelijk vlekkeloos verlopen. Het softwarepakket werd eerst geïnstalleerd op de panel pc’s vooraleer ze de lijn in gingen. Eerst nog naast onze bestaande oplossing, maar daarna konden we naadloos overstappen op onze nieuwe oplossing. Alles is zonder problemen verlopen. We hebben nu schermen die zich technisch perfect van hun taken kwijten. Bovendien ogen ze mooi en dat voor een scherpe prijs. De ondersteuning van DOBIT mag er zeker overigens ook zijn”, besluit Groeneveld.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details