scrollcompressoren
01:40
18-05-2017

Nieuwe scrollcompressoren van BOGE voor olievrije perslucht

Van de medische techniek, de farmaceutische industrie tot en met de verwerking van levensmiddelen – zuiverheid heeft de hoogste prioriteit. Om absolute bescherming te bieden tegen verontreinigingen, heeft BOGE KOMPRESSOREN de serie EO-scrollcompressoren uitgebreid: de nieuwe EO 11 genereert olievrije perslucht in het vermogenssegment van 11 kW. Daarmee dekt BOGE het gehele vermogensgebied van 5,5 kW tot 22 kW af. De EO-serie werkt met een tot vier compressorblokken. Als alternatief kan de EO 11 in de “upgrade-ready” uitvoering naderhand worden uitgerust met een derde compressorblok. Bovendien is de EO 11 leverbaar met geïntegreerde of afzonderlijke persluchtkoeldroger, op de ketel of als dubbele en meervoudige installatie. In combinatie met een geluidsniveau tijdens de werking van ten minste 59 dB(A) is de machine door zijn compacte uitvoering geschikt voor plaatsing vlakbij de werkplek.

Olievrije perslucht voor kwetsbare toepassingen – aan die eis voldoet BOGE met zijn Eccentric-Oilfree (EO) – compressoren. De succesformule is de scrollcompressortechnologie, die geen oliesmering nodig heeft: de aluminium spiralen in de compressieruimte grijpen in elkaar, maar raken elkaar niet. De geproduceerde perslucht is pulsatievrij en absoluut olievrij. Bij medische toepassingen, bijvoorbeeld in tandartspraktijken of ziekenhuizen, beschermt zuivere technische perslucht de gezondheid van patiënten en verhindert verontreiniging van de uiterst kwetsbare apparaten. „Bij de verwerking van levensmiddelen, zoals bijvoorbeeld het afvullen van wijn, zijn EO-scrollcompressoren optimaal geschikt voor aansluiting op een stikstof-PSA-generator van de serie N P van BOGE. De stikstof voorkomt dat de wijn verder gist en er in de fles bacteriën of schimmels groeien. Daardoor nemen de houdbaarheid en de kwaliteit van het product toe“, zegt Jef Goossens, General Manager van BOGE België. 

Modulair, compact, afgestemd op de behoefde
Voor een flexibele aanpassing aan de persluchtbehoefte kunnen er maximaal vier compressorblokken in de behuizing van de compressor worden ondergebracht. De EO-serie dekt bij 10 bar capaciteiten van 490 l/min tot 1960 l/min, bij 8 bar worden persluchtvolumes van 620 l/min tot 2480 l/min geleverd. De EO-serie is modulair opgebouwd en leverbaar met geïntegreerde of afzonderlijke persluchtkoeldroger, op de ketel of als dubbele en meervoudige installatie. De nieuwe EO 11 is evenals de EO 17 beschikbaar in een upgradeversie. Zo kan de tweetraps compressor worden uitgebreid met een derde compressortrap of met een geïntegreerde koeldroger. De benodigde elektra is al aanwezig, dus gebruikers kunnen de installatie achteraf flexibel uitbreiden. Dankzij de vormgeving van de machine kan de beschikbare ruimte optimaal worden benut. Zo zijn de EO-systeemoplossingen smaller dan een standaarddeur. In combinatie met een stille werking – ten minste 59 dB(A) – is de compressor bij uitstek geschikt voor opstelling vlakbij werkplekken.

scrollcompressoren

Flexibiliteit – geen loze kreet
De besturing focus control 2.0 van BOGE kan maximaal vier EO-scrollcompressoren naast elkaar aansturen die afwisselend de basislast opbrengen, waardoor het mogelijk is maximaal 16 compressorblokken efficiënt te besturen. Ook tijdens onderhoud profiteren gebruikers van een onverminderde werking van de persluchtinstallatie. De levensduur en efficiëntie van de technologie wordt ondersteund door een tweetraps koelconcept. De perslucht wordt gericht gekoeld met een primaire oppervlaktekoeler in combinatie met een roestvrij stalen nakoeler. Het drukdauwpunt ligt bij een delta t van ca. 8 K.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

Industrie 4.0HART Gateway