Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Productinformatie

Nieuwe voedingen garanderen maximale beschikbaarheid van installaties

artikel_wago-voedingen_pro-2_foto-kopieren

9 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voeding speelt een cruciale rol in de bewaking van toepassingen. De WAGO Pro 2 serie, bestaande uit 6 DC voedingen van 120 tot 960 w, zet nieuwe maatstaven op het gebied van communicatie en parametriseerbaarheid. Met een rendement van maar liefst 96% springen ze uiterst zuinig om met energie. Bovendien garanderen ze met hun krachtige Top- en PowerBoost de beschikbaarheid van installaties. Een belangrijk voordeel: de voedingen zijn aanpasbaar aan de vereisten van de toepassing. Parameters zoals uitgangsspanning en overbelastingsgedrag kunnen eenvoudig met behulp van software worden geconfigureerd.

De Pro 2 voedingen zijn communicatief. Dankzij hun optionele veldbusmodules is constante communicatie via gestandaardiseerde protocollen mogelijk. Met behulp van de ingebouwde monitoringfuncties bieden ze op ieder moment toegang tot de actuele werkingsgegevens. Ze melden storingen en maken zo een naadloze bewaking van de toepassing mogelijk. De gebruikers kunnen zelf kiezen met welk communicatieprotocol ze de Pro 2 voeding wensen te verbinden. Bij de marktintroductie is een module voor IO-Link beschikbaar; verdere modules voor protocollen zoals Modbus/RTU en Modbus/TCP volgen.

Hoge vermogensreserve

De voedingen zijn compact, hebben een hoge vermogensdichtheid en een uitstekende efficiëntie. Ze nemen minder ruimte in de schakelkast in en genereren minder afvalwarmte. De Pro 2 voedingen onderscheiden zich door hun hoge TopBoost en de bijkomende PowerBoost. Topboost levert een verhoogde uitgangsstroom van 600% gedurende 15 ms, zodat in combinatie met klassieke miniatuurstroomonderbrekers het netwerk veilig afgezekerd kan worden. Daarnaast levert de PowerBoost 150% uitgangsstroom gedurende 5 s. Vanwege deze hoge vermogensreserve zijn overgedimensioneerde voedingen niet langer nodig.

In één oogopslag:

Parametrering: De voedingen kunnen via de interface op het voorpaneel gemakkelijk worden aangepast aan de vereisten van de toepassing.

• Permanente communicatie via veldbussystemen: Optionele veldbuscommunicatiemodules ondersteunen permanente communicatie via gestandaardiseerde protocollen zoals IO-Link.

• Top- en PowerBoost: Deze vermogensreserves ondersteunen het gebruik van klassieke stroomonderbrekers en helpen zo besparen op overgedimensioneerde voedingen.

Met deze lancering kan WAGO aantonen meer te zijn dan de uitvinder van veerklemmen. WAGO heeft de knowhow én de ervaring om u in alle projecten, residentieel, tertiair of industrieel, te ondersteunen met een uitgebreid gamma aan producten en oplossingen.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details