Platform over productie- en procesautomatisering
Motion, Gears & Drives

Optimale bescherming voor NORD aandrijvingen

Verven, poedercoaten of nsd tupH? NORD biedt de optimale oppervlaktebescherming voor elke toepassing. Lees meer over de voordelen!

De nsd tupH oppervlaktebehandeling van NORD levert een uitstekende corrosiebescherming voor reductoren, gladde motoren, frequentieomvormers en motorstarters in spatwaterbestendige geoptimaliseerde gietaluminium behuizingen.

23 februari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Ter bescherming van zijn aandrijfsystemen tegen corrosie, chemicaliën, slijtage, krassen, stoten en vocht, biedt NORD DRIVESYSTEMS een brede range aan verschillende methoden voor elk toepassingsgebied – van milieuvriendelijke lakken tot duurzame hoogwaardige coatings en de innovatieve nsd tupH oppervlaktebehandeling.

In bijna alle industrietakken is het van belang om zowel installaties en machines als de toegepaste aandrijftechniek efficiënt te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil, vocht, spatwater en agressieve media. NORD motoren en aandrijvingen zijn ontworpen met een hoog beschermingsniveau. Daarnaast beschermen hoogwaardige coatings, verven en nabehandelingen de oppervlakken van de aandrijfsystemen en zorgen voor een esthetisch en uniform uiterlijk.

High-solid verven beschermen het milieu

Voor de lakafwerking gebruikt NORD de nieuwste generatie high-solid verven, die ervoor zorgen dat de emissie van oplosmiddelen ver onder de wettelijke grenswaarden blijft. High-solid verven bevatten tot 80% vast materiaal en combineren de emissievoordelen van watergedragen verven met de functionaliteit van coatings op basis van oplosmiddellen. Bovendien zorgt het lagere gehalte aan oplosmiddel van slechts 20% voor zeer korte droogtijden in de productie – een groot voordeel ten opzichte van watergedragen coatingsystemen.

Poedercoatings voor de elektro-industrie

Voor de elektro-industrie biedt NORD robuuste en duurzame poedercoatings. De behandelde oppervlakken zijn bestand tegen stoten, krassen en slijtage. Ze zijn ook bestand tegen weersinvloeden en chemicaliën en zijn zelfs robuuster dan conventionele NORD lakken. De antistatische eigenschappen van de elektrisch geleidende poedercoatings voorkomen statische oplading van de aandrijvingen, waardoor stilstand tot een minimum wordt beperkt. Een bijkomend voordeel is dat poedercoatings vrij zijn van oplosmiddelen en een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu.

nsd tupH oppervlaktebehandeling: een alternatief voor roestvaststaal

Bij strenge eisen aan de oppervlakte- en corrosiebescherming is de nsd tupH oppervlaktebehandeling technologie een uitstekende keuze. Een speciale methode zorgt ervoor dat het oppervlak corrosiebestendig en harder gemaakt wordt en dat het aluminium zich wat betreft corrosiebescherming gedraagt als roestvaststaal. Het is geen coating, maar een oppervlaktebehandeling die een beschermende laag creëert die zich permanent hecht aan het substraatmateriaal. Hierdoor kan niets loskomen of afschilferen. Eventuele schade blijft plaatselijk en verspreidt zich niet. De aandrijvingen zijn eenvoudig te reinigen en grotendeels bestand tegen zuren en logen. Het is zelfs mogelijk om hogedrukreinigers te gebruiken of agressieve media toe te passen. Voor de meeste modulaire NORD aluminium aandrijfsystemen is een nsd-tupH behandeling beschikbaar. De behandelingen zijn niet alleen geschikt voor hygiënisch gevoelige toepassingen in de voedingsmiddelensector, maar ook voor uiteenlopende toepassingen in de proces- en farmaceutische industrie. Ze worden doorgaans gebruikt op transportbanden, pompen, mixers of roerwerken, maar ook in water- en rioolwaterzuiveringsinstallaties en wasstraten.

Deskundig advies van de NORD experten

De keuze van de optimale oppervlaktebescherming – lakken, poedercoaten of nsd tupH – voor de betreffende toepassing hangt primair af van de milieu- en bedrijfsomstandigheden op de plek waar de aandrijving is geïnstalleerd. De NORD experten adviseren u bij de keuze.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%