Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Parker Hannifin introduceert nieuwe SensoControl-druksensor, SCP04, voor waterstoftoepassingen

Schermafbeelding-2022-08-24-om-16.25.33

24 augustus 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Parker Hannifin, de wereldwijde leider op het gebied van bewegings- en regeltechnologie, kondigt de nieuwe SensoControl® SCP04-druksensor voor waterstoftoepassingen aan.

Met deze nieuwste ontwikkeling volgt Parker zijn strategie om producten te ontwikkelen voor nieuwe markten en toekomstige toepassingen. Waterstof wordt steeds vaker gebruikt in allerlei soorten transportmaterieel; van vrachtwagens tot bussen en van treinen tot maritiem transport. Om waterstof te produceren, te transporteren, te tanken en op te slaan, zijn nieuwe producten en oplossingen nodig. De SCP04-druksensor van Parker is ontworpen om te voldoen aan alle chemische en fysieke vereisten gedurende de gehele levensduur van waterstof. De sensor is zeer flexibel vanwege de verschillende schroefdraden die aansluiten op een breed scala aan systeemconnectoren.

De SCP04 is bestand tegen hoge druk en, omdat het een digitaal gekalibreerde piëzoresistieve meetcel is, kan het een druk van 4 bar tot 1.000 bar detecteren. De speciaal gelijmde verbinding is bestand tegen lage temperaturen, schokken en trillingen, waardoor deze zeer robuust is in de meest veeleisende omgevingen.

Een monolithisch ontwerp maakt interne afdichtingen overbodig en elimineert lekkage als gevolg van materiaalmoeheid. De SCP04 heeft geen vloeistof voor drukoverdracht en geen grote drukgebieden. Het is ook vacuümdicht en vrij van elastomeren. De procesaansluitingen zijn pakkingsvrij ontworpen, zodat ze voldoen aan de vereisten van waterstoftoepassingen.

De robuuste constructie van de SCP04 van 316L roestvrij staal en de lage permeabiliteit zorgen dat het bestand is tegen veel media en voorkomen dat het metaal door geïoniseerde waterstof bros wordt. Daarnaast biedt de sensor een hoge connectiviteit door middel van grote compatibiliteit met verschillende beschikbare connectoren en kan hij worden geconfigureerd met verschillende uitgangssignalen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details