Platform over productie- en procesautomatisering
Beurzen & Evenementen

Proeven van de toekomst van automatiseren

De wind in de zeilen. Dat waren de voorspellingen voor het Indumation Network Event dat afstevende op zijn grootste editie...

ine_0046-kopieren

17 juni 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De wind in de zeilen. Dat waren de voorspellingen voor het Indumation Network Event dat afstevende op zijn grootste editie ooit. Maar dan kwam het coronavirus en regende en regent het beursannulaties in binnen- en buitenland. Organisatoren Agoria, Indumotion en het team van Industrial Fairs hielden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en mochten het licht toch op groen zetten voor het event. Een beslissing die meer dan 1.000 bezoekers samenbracht in de Brabanthal in Leuven om kennis te maken met de slimme componenten en de digitale oplossingen voor de fabriek van morgen.

Aan de 120 technologiepartners, het grootste aantal ooit, zal het niet gelegen hebben. De vijf moodboxen en de standen in de Brabanthal in Leuven waren voor de gelegenheid van de vierde editie van het Indumation Network Event (INE) piekfijn uitgedost. Een prachtig decor om eenieder wegwijs te maken in welke richting het de komende jaren zal uitgaan met technologie. INE is de VIP netwerkversie van technologiebeurs Indumation.be die tweejaarlijks plaatsvindt en had dit jaar als baseline gekozen voor ‘discover the future of automation and innovation … in style’. Een belofte die op de beursvloer dus ruimschoots waargemaakt werd voor de 1.036 bezoekers die hun corona-angsten getrotseerd hadden. Puike cijfers gezien deze moeilijke achtergrond. Het toont dat bedrijven wel degelijk nood hebben aan en willen investeren in automatisering en digitalisering. In deze high-end omkadering konden de bezoekers op een informele manier zakelijke contacten leggen met technologiepartners en zich tevens vergewissen van de nieuwste evoluties in deze domeinen.

ine_0010_0-kopieren

Intelligentie als sleutel

En dat waren er een karrenvracht. Tijdens de afgelopen editie van INE viel het op dat zowel grote spelers als start-ups een resem nieuwe slimme componenten en digitale oplossingen voor de fabriek van morgen introduceerden. Technologie heeft niet stilgestaan, de fabrikanten evenmin. Opvallende vaststelling daarbij: de trend naar IoT-toepassingen in productie, onderhoud, assets, planning, engineering, logistiek, warehousing, supply chain … is niet meer tegen te houden. Het gaat niet meer om concepten die in de verre toekomst de kassa kunnen laten rinkelen. Neen, de toepassingen zijn concreet geworden en leveren in de dagelijkse realiteit machinebouwers en maakbedrijven al concurrentiële voordelen op. Ongeacht welke oplossingen het betreft, IoT, cloud of edge om maar een paar buzzwoorden te noemen, worden componenten, robots, sturingen en machines steeds intelligenter. Ook op het vlak van datacaptatie- en analyse, artificiële intelligentie, augmented, virtual en mixed reality … kon de bezoeker talrijke innovaties ontdekken bij een goed gesprek en heerlijke hapjes. Want meer nog dan grote broer Indumation.be leent dit event en dit decor zich vooral voor netwerken en contacten leggen. 

Komende technologiebeurzen

Voor wie echt technisch in detail wil gaan en technologie wil zien, proeven en ruiken zal het uitkijken zijn naar de komende editie van Indumation.be. die vindt plaats van 3 tot en met 5 februari 2021 in Kortrijk Expo. In 2019 was de snelst groeiende industriële automatiseringsbeurs in de Benelux een onbetwistbare voltreffer met  9.034 professionele bezoekers en 1.334 scholieren, een forse toename met bijna 25% ten opzichte van de editie van 2017. Het event besloeg toen een beursoppervlakte van minstens 25.000 m² en mocht 220 exposanten verwelkomen. Aftellen dus of komt corona dan weer roet in het eten strooien? De vijfde en dus jubileumeditie van INE staat dan weer gepland op donderdag 10 maart 2022 in de Brabanthal in Leuven.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • foodtec

  FoodTec

  Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details