De PROFIsafe module van NORD Drivesystems voldoet aan de strengste veiligheidseisen en verzekert een veilige communicatie in PROFINET-omgevingen.
00:44
02-04-2019

PROFIsafe module levert verhoogde veiligheid

Functionele veiligheid van installaties en machines is van vitaal belang in de productie. De SK TU4-PNS PROFIsafe interfacemodule van NORD Drivesystems biedt nog meer veiligheid. De optioneel verkrijgbare module voldoet aan de strengste veiligheidseisen, maakt flexibele integratie van verschillende veiligheidscomponenten mogelijk en zorgt voor veilige communicatie in PROFINET omgevingen.

PROFIsafe is wereldwijd een toonaangevende en frequent ingezette technologie voor veiligheidstoepassingen in de productie- en procesautomatisering. Met SIL3 en PLe (Performance Level e) Categorie 4, voldoet het fail-safe communicatieprotocol aan de strengste veiligheidseisen. In combinatie met een safety PLC communiceert de aandrijfelektronica via PROFIsafe in PROFINET op een betrouwbare manier. Veilige in- en uitgangen, bijvoorbeeld voor noodstopschakelaars en lichtschermen, kunnen op de module aangesloten worden via connectoren. Om de aandrijvingen te bewaken kan een roterende encoder aangesloten worden. 

Uitgebreide veiligheidsmogelijkheden
De module is uitgerust met twee redundant werkende microprocessors en is zelfbewakend. Verschillende veiligheidsprotocollen kunnen eenvoudig geïntegreerd worden en vormen een aanvulling op de veiligheidsfuncties van de aandrijvingen: SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) en SSM (Safe Speed Monitor). Met deze uitgebreide veiligheidsmogelijkheden garandeert de PROFIsafe module een betrouwbare werking van machines en installaties. De module is zowel geschikt voor installatie in de besturingskast als voor een decentrale installatie en is beschikbaar voor de omvormers uit de NORDAC LINK, NORDAC FLEX en NORDAC PRO reeksen. 

Tekst: NORD Drivesystems
Beeld: NORD Drivesystems

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Industrial Automation partners

WERMAschunk