Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

ProductinformatieSensor & Vision

Robuuste sensoren voor kleinschalige procestechnologie

balluff-temperatursensor-mit-display

17 april 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Temperaturen detecteren door middel van direct mediacontact | Balluff breidt het programma temperatuursensoren met mediacontact, zoals wordt toegepast in hydraulische aggregaten, uit. Nieuw zijn een temperatuursensor met display, een temperatuurtransmitter en een PT1000 sensor. Het type zonder display is bijzonder compact en trillingsbestendig, terwijl de typen met een draaibaar en goed afleesbaar display veel bedieningsgemak en flexibele installatie bieden.

Afhankelijk van de uitvoering leveren de BFT sensoren PNP schakeluitgangen, analoge signalen 0….10V /4….20mA, of ze werken als PT1000 sensor. Ze zijn eenvoudig te installeren door middel van een standaard procesaansluiting met G- en NPT-schroefdraad. Voor de integratie is slechts een 4-polige M12 stekker op de sensor nodig.

 Het continu monitoren van procesmedia op machines en installaties draagt in hoge mate bij aan de procesveiligheid. Waarden die moeten worden gehandhaafd zijn druk, niveau en temperatuur. Wanneer bijvoorbeeld in een hydraulisch systeem de temperatuur van de hydraulische vloeistof bewaakt moet worden, kan dit betrouwbaar worden gedaan met behulp van onze BFT temperatuursensoren met mediacontact. Het bewaken van de temperatuur in het hydraulische circuit garandeert een correcte vloeistofviscositeit en daarmee de beste prestaties van een machine. Kritische procescondities, zoals een temperatuurlimiet, kunnen direct via de schakeluitgang worden geregeld. Een analoge uitgang zorgt voor continue meetresultaten. De BFT temperatuursensoren onderscheiden zich ook als het gaat om de bewaking van koelwater, smeermiddelen en perslucht, waardoor ze ideaal zijn voor een verscheidenheid aan toepassingen.

Balluff Balluff

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details