NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
’s Werelds meest veilige en compacte motorstarter
De podisMS 5HP motorstarter speelt precies in op de noden die spelen in logistieke oplossingen voor luchthavens en grote distributiecentra.

’s Werelds meest veilige en compacte motorstarter

De rode draad doorheen het portfolio is de oerdegelijke kwaliteit. Een mooi voorbeeld daarvan is de podisMS 5HP motorstarter, de enige ter wereld met geïntegreerde STO veiligheidsfunctie en de kleinste decentrale starter in zijn vermogensklasse. Innovatiekracht die telt. Voor de toegevoegde waarde zorgt verdeler ATEM dat de technische ondersteuning voor België en Luxemburg al sinds 1968 voor Wieland producten voorziet.

Wieland geniet vandaag naam en faam in gebouwautomatisering. De stekkerbare oplossingen van Wieland zorgen voor een snelle en feilloze installatie van installatietechnieken. Toch begon de Duitse specialist in verbindingstechniek net vanuit industriële automatisering aan de weg te timmeren. “Wat begon met een specifieke porseleinen connector is vandaag uitgegroeid tot een compleet gamma van alles wat in een verdeelkast te vinden is: klemmen, voedingen, switches, VPN-routers IIoT-modules … Een belangrijk aandeel daarbinnen is ook weggelegd voor safety oplossingen. Denk aan veiligheidsrelais, -PLC’s … Wat onze beide bedrijfstakken typeert is connectiviteit. 
We helpen onze klanten hun machine zo eenvoudig en efficiënt mogelijk verbinden”, vat sales director Belux Koen Notelaers van ATEM – Wieland Electric samen.

Compact, gebruiksvriendelijk en wereldwijd inzetbaar. Met de podisMS 5HP stelt Wieland Electric de eerste gedecentraliseerde motorstarter voor met geïntegreerde veiligheid.

Technische ondersteuning

ATEM staat al sinds 1968 voor de officiële verdeling van deze producten. Sinds 2013 gebeurt dat ook als volwaardige dochter. Notelaers: “De kwaliteit van de producten van Wieland staat buiten kijf. Wij proberen toegevoegde waarde te creëren door daar een goede service aan toe te voegen. Onze jaren ervaring maakt dat de producten goed in de vingers zitten, zodat we klanten technisch kunnen ondersteunen om tot de beste oplossing voor hun toepassing te komen. We proberen ons als kmo te onderscheiden door de snelheid van reageren, maar kunnen tegelijk een beroep doen op alle specialistische kennis dat het moederbedrijf in huis heeft. Daarnaast houden we een kleine voorraad op stock hier in Willebroek, maar ook in het hoofdkwartier in Bamberg. Dat kan dan gaan om een reserve specifiek op maat van bepaalde klanten.”

Mireille Spinoy en Koen Notelaers: “De kwaliteit van de producten van Wieland staat buiten kijf. Wij proberen toegevoegde waarde te creëren door daar een goede service aan toe te voegen.”

Veilig en compacte motorstarter

Het Belgische filiaal is momenteel volop aan het groeien. Getuige daarvan een aantal open vacatures, bedoeld om ATEM de komende jaren en maanden nog meer slagkracht te geven. Dat zal nodig zijn, want met de innovaties die Wieland introduceert zet het zich meer en meer op de kaart in industriële automatisering. Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe motorstarter met geïntegreerde veiligheidsfunctie STO. “Wieland heeft altijd al ingezet op decentrale aandrijftechnologie. Met deze nieuwe motorstarter zetten we daar weer een belangrijke stap voorwaarts in. Het is de enige ter wereld die over die geïntegreerde STO veiligheidsfunctie beschikt en meteen ook de
kleinste decentrale starter in zijn vermogens­bereik van 0,25 tot 0,4 kW. Hij is gebaseerd op het Podis energiebussysteem van Wieland Electric dat zich al uitvoerig bewezen heeft. Dankzij zijn internationale goedkeuring is de motorstarter perfect geschikt voor transportbandsystemen wereldwijd”, legt sales and product manager electronics Mireille Spinoy uit.

Ideaal voor transportbanden

Er wordt in eerste instantie gekeken naar logistieke oplossingen in luchthavens en grote distributiecentra. Door zijn compacte formaat, IP65-bescherming en intrinsieke veiligheid (tot Pl e) waardoor geen extra veiligheidscomponenten nodig zijn speelt hij precies in op de noden die daar heersen. Spinoy: “Maar eigenlijk is deze aandrijfoplossing interessant overal waar er transportbanden zijn en waar de ruimte beperkt is. De ingenieurs van Wieland Electric hebben bij zijn ontwerp ook gebruiksgemak voor ogen gehouden. Hij kan geparametreerd worden zonder software en onderscheidt zich verder door zijn eenvoudige handling bij zowel de installatie als in gebruik en bij onderhoudswerkzaamheden. Het geavanceerde thermisch ontwerp in combinatie met het elektronische, slijtagearme schakelen, draagt er toe bij dat de podisMS 5HP motorstarter een lang leven beschoren is.” Wieland Electric zal de komende maanden nog verder uitpakken met veiligheidsoplossingen met onder meer een nieuwe motion controller voor de veiligheidsPLC. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.